Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Жозе Родригеш душ Сантуш

Жозе Родригеш душ Сантуш


    Водещ на централните новини, военен репортер, бестселъров автор и университетски преподавател, Жозе Родригеш душ Сантуш се нарежда след най-популярните и уважавани личности в Португалия. Но славата му отдавна е надхвърлила границите на родната му страна – първо с авторитетни международни награди като репортер, а след това и с огромния успех на романите му.   
    Жозе Родригеш става известен като писател с романа „Кодекс 632“, който се превръща в литературна сензация и бестселър № 1 на 2005 г. във Португалия. Завладяващата история за истинската самоличност на Христофор Колумб скоро е издадена и в редица други страни като Испания, Италия, САЩ, Русия, където също се радва на успех. С „Божията формула“ Сантуш се утвърждава като водещо име в съвременния европейски интелектуален трилър. По повод премиерата на българското издание  на „Божията формула“ авторът гостува в страната ни по покана на издателство „Хермес“. Големият читателски и медиен интерес към книгите му стана причина и за последвалите още две гостувания на португалеца по повод негови романи – „Седмият печат“ и „Последната тайна“.
    
Многобройните почитатели на Сантуш често изтъкват като най-силна страна в книгите му обективния анализ на интересни теми, които засягат съвременното общество. Във всяко заглавие от поредицата с главен герой професора критолог Томаш Нороня авторът ни подася синтез от пространни проучвания на най-различни актуални въпроси: научните доказателства за съществуването на бог („Божията формула“), екологичните проблеми и ядрената заплаха („Седмият печат“), ислямския радикализъм („Божият гняв“), истинската самоличност на Исус Христос („Последната тайна“). В „Ръката на сатаната“ той се спира на най-горещата и обсъждана тема през последните години: световната финансова и икономическа криза. На достъпен и разбираем език Жозе Сантуш посочва и разяснява истинските причини за възникването на кризата и отражението и върху страните от Европейския съюз. Стъпвайки на реални факти и документи, той дори не се притеснява открито да посочи виновниците, довели до нея. Разбира се, всичко това е умело вплетено в поредните приключения на симпатичния Томаш Нороня.

 

Задай във възходяща посока
 1. Седмият печат

  Седмият печат

  14,95 лв.

  Неналичен

  „Когато сне седмия печат, настана тишина на небето.“ Така Библията оповестява началото на Апокалипсиса. Има ли надежда за човечеството?

  Вижте повече
 2. Ръката на Сатаната

  Ръката на Сатаната

  17,95 лв.

  Проследете престъплението на века: умишленото предизвикване на световната криза.

  Вижте повече
 3. Последната тайна

  Последната тайна

  17,95 лв.

  „Последната тайна“ разтърсва основите на традиционните религиозни схващания и провокира сериозни дискусии.

  Вижте повече
 4. Мъжът от Константинопол

  Мъжът от Константинопол

  17,95 лв.

  Допечатка

  Вдъхновен от реални събития роман за живота на един визионер, изиграл ключова роля в изграждането на модерното общество.

  Вижте повече
 5. Милионерът в Лисабон

  Милионерът в Лисабон

  17,95 лв.

  Дългоочакваното продължение на бестселъра „Мъжът от Константинопол“

  Вижте повече
 6. Кодекс 632

  Кодекс 632

  17,95 лв.

  Професорът по история и експерт по криптография Томаш Нороня е поканен да довърши изследването на учен, намерен мъртъв при странни обстоятелства.

  Вижте повече
 7. Ключът на Соломон

  Ключът на Соломон

  17,95 лв.

  Съществува ли душата? Какво се случва с нас след смъртта? Какво е реалността?

  Вижте повече
 8. Ватиканът

  Ватиканът

  17,95 лв.

  Най-новият роман на един от най-емблематичните португалски писатели

  Вижте повече
 9. Божията формула

  Божията формула

  17,95 лв.

  Криптологът Томаш Нороня е нает от иранското правителство да разшифрова наскоро открит криптографски ръкопис, който се съхранява в строга секретност в Техеран.

  Вижте повече

 

Задай във възходяща посока