Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Българска енциклопедия на виното

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Българска енциклопедия на виното

  от Ясен Бориславов
  издател: Труд
  49,99 лв.
  ISBN: 9789543985425
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 280 стр.
  Размер: 22х29
  Тегло: 1.0000 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Харесвате ли българските вина? Ако имате нужда да обогатите знанията си за тях и да откриете нови вкусове - това е вашата книга.

  "Първото издание на тази книга се появи през 2004 г. с амбицията да запълни една отдавна назряла потребност на книжния пазар – нуждата от справочник, който да въведе винолюбивия български читател в света на виното с неговата дълга, сложна и богата на културни напластявания история, неговите технологии, стилове, вкусове и ритуали.

  Оттогава във винарския бранш у нас се промениха много неща. Появиха се нови изби и стотици (по-скоро хиляди) нови вина. Утвърдени в миналото производители фалираха. Новите винарни засадиха собствени лозя и строго контролират качеството на гроздето, а следователно и на виното.
  Българското вино плавно започна да си връща позагубеното международно признание и много специалисти очакват скоро България да стане една от интересните винени страни.

  Докато се случваше всичко това, трите издания на тази книга се изчерпаха и това ѝ даде шанс да се прероди с актуализирано съдържание и нова информация. Акцентът отново е върху българския аспект на темата."

  - Ясен Бориславов

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Българска енциклопедия на виното

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг