Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Бабо, разкажи ми спомен

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Нормална цена: 15,95 лв.

  отстъпка -20%

  Промоционална цена: 12,76 лв.

  ISBN: 9789542616269
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 320 стр.
  Размер: 13х21
  Тегло: 0.2800 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Оригинален поглед към мирогледа и обредността на старите българи от най-продаваната съвременна българска авторка.

  Във връзка с изпълнение на проект, свързан с фолклора, главната героиня на романа попада в малка махала в Балкана. Там среща баба Жива и отношенията им стават близки, като между баба и внучка. Баба Жива не е много „учена“, но притежава неподправена мъдрост. Нейните възгледи, разкази и спомени за миналото разкриват един различен свят, в който хората тачат народните традиции и обичаи и пазят българския дух.

  Младата жена става част от местната компания: зевзекът гъдулар дядо Петко, „гласът на съвестта“ и стожер на миналото дядо Йордан, цапнатата в устата баба Неда, необикновената монахиня – сестра Серафима, и двойката англичани Марк и Лиза.

  С всяко следващо посещение „при баба“ образованата гражданка осъзнава, че не иска да бъде просто наблюдател, а да участва в този живот. Да се докосне до магията на старите обичаи и символи. Да усети пулса на неравноделните ритми и на чудните му песни. Да съхрани историята и легендите му. Да преоткрие вкусовете и уханията му. В духа на старата българска традиция героинята ще преосмисли отношението си към дома и семейството, към земята и вярата, към живота и смъртта.

   

  Повече информация за книгата четете тук!

   

  Мнения на клиент

  Връщане към българското Коментар от Магдалена
  Струва си да прочетете „Бабо, разкажи ми спомен“. Докосване до българските традиции, обичаи, нрави и народо-психология, което стопли сърцето ми.Книга,която ни припомня че миналото не е нещо, от което да се срамуваме или да се опитваме да променим. Романа може да се прочетете на един дъх през някой слънчев следобед, или да го поглъщате на части след напрегнатите работни дни, за да си осигурите кратко бягство в един малко по-простичък и идиличен свят. Когато затворих и последната страница ми се искаше книгата да не свършва. (Публикуван на 06.08.18)

  Коледна игра Коментар от Яна Станкова
  "Бабо, разкажи ми спомен" от Ивинела Самуилова (Публикуван на 11.12.17)

  приказки Коментар от Снежана
  приказни (Публикуван на 11.12.17)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Бабо, разкажи ми спомен

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг