Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Биология и здравно образование за 9. клас (Булвест 2000)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Биология и здравно образование за 9. клас (Булвест 2000)

  от В. Овчаров, О. Димитров, К. Йотовска, М. Христова, Т. Димитрова
  издател: Булвест 2000
  13,00 лв.
  ISBN: 9789541812310
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 128 стр.
  Размер: 21х28
  Тегло: 0.3300 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  В учебника по биология и здравно образование за 9. клас са предложени интересни възможности за реализиране на определените в Държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и учебната програма по биология и здравно образование за 9. клас очаквани постижения на учениците. Той е основно средство за овладяване на знания и умения, както и за формиране на заложените в учебната програма ключови компетентности, свързани с клетката – химичен състав, надмолекулни комплекси, структура и процеси, възпроизводство на клетката и приложение на знания за клетката.

  Учебното съдържание е организирано в пет основни раздела: „Химичен състав на живата материя“, „Надмолекулни комплекси“, „Структура и процеси в клетката“, „Възпроизводство на клетката“, „Приложение на знанията за клетката“. Учебникът съдържа теми, свързани с основни знания за клетката и приложението им в науката, биотехнологичните производства, медицината, селското стопанство, опазването на околната среда.

  Учебното съдържание е разпределено в уроци за: 

  · нови знания – 22; 
  · преговор и обобщение – 2; 
  · практически дейности – 7; 
  · дискусии, дебати, семинари – 2; 
  · контрол и оценка – 3.

  Въпросите и задачите в края на всяка тема, както и тези за самооценка дават възможност за проверка на знанията и помагат за формиране на умения за прилагането им в различни ситуации. Темите за лабораторна работа и други практически дейности са възможност за практическо приложение на придобитите знания и формиране на различни умения за наблюдение на клетки, клетъчни структури и процеси. Системата за самооценка в края на учебника предоставя възможност за създаване на реална представа за равнището на придобитите знания и умения. Богатият илюстративен материал – изображения, схеми, таблици, подпомага създаването и поддържането на интерес у учениците, както и стимулирането на познавателната им активност.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Биология и здравно образование за 9. клас (Булвест 2000)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг