Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Брайън Мей. Цялата история на Queen

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Брайън Мей. Цялата история на Queen

  от Лора Джаксън
  издател: Сиела
  14,00 лв.
  ISBN: 9789542821014
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2016г.
  Страници: 240 стр.
  Размер: 17х23
  Тегло: 0.4000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Историята на Брайън Мей не е само негова. Историята на Брайън Мей е историята на легендарните „Куин”. Както казва вокалистът на „Деф Лепард” Джо Елиът, раменете на Брайън са приведени, защото върху тях носи тежестта на всички останали. Фреди Меркюри може да е бляскавото лице на групата, но Брайън Мей е двигателят, който поддържа „Куин” и ги кара непрекъснато да се развиват.

  В книгата на британската журналистка Лора Джаксън са разказани истории, които за първи път добиват публичност. Тя разкрива подробности за личния живот на китариста, за връзката му с актрисата Анита Добсън, за начина, по който е приел смъртта на Фреди. Описан е животът на самия Фреди с цялата му пъстрота, екстравагантност и с всичките му крайности.

  От тази книга ще научите как Брайън Мей, още като тийнейджър, заедно с баща си създава с подръчни средства легендарната китара „Ред Спешъл”. Ще разберете защо Сид Вишъс коленичи пред Фреди Меркюри и защо парчето I Want To Break Free пречи на кариерата на „Куин” в САЩ и предизвиква тълпата в Рио да замеря Фреди с боклуци.

  Това обаче не е история на скандалите около „Куин”. Те присъстват само за фон, на който изпъква една необикновена личност. Брайън Мей не е типичната рок звезда. Той е скромен, стеснителен, избягва наркотиците и изневерите и предпочита да прекарва свободното си време, изучавайки нощното небе, защото другата му страст е астрономията и в нея Мей има наистина сериозни постижения.

  ***

  За да напише тази книга, Лора Джаксън е взела интервюта някои от най-близките приятели на Брайън Мей и Фреди Меркюри, а също така и със звезди и легенди като сър Ричард Брансън, Брус Дикинсън, Джо Сатриани, Тони Айоми и Бьорн Улвеус. Журналистката е автор и на биографии на Фреди Меркюри, Джон Бон Джоуви, Стивън Таъйлър и Брайън Джоунс.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Брайън Мей. Цялата история на Queen

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг