Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Честна депутатска! (200% здрав смях)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Честна депутатска! (200% здрав смях)

  от Александър Чотрич
  издател: Атеа букс
  10,00 лв.
  ISBN: 9789548999793
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2014г.
  Страници: 162 стр.
  Размер: 20х12
  Тегло: 0.3000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Когато четеш произведенията на популярния сръбски сатирик Александър Чотрич, имаш чувството, че този човек живее в България. Защото проблематиката, която засяга, е свързана със съвременната сръбска действителност, но е и много универсално балканска. Това е сатира, която грабва с остроумие. Забавна е и се чете „на един дъх”. Веселите къси разкази на автора предизвикват смях, но едновременно с това си даваш сметка, че усмивката е съпроводена и е повод да се замислиш сериозно. Това не е евтин злободневен хумор, а поглед на човек, който добре познава действителността и е отвратен от нейните нелицеприятни страни. Дори когато описва битова случка, авторът поставя дълбочинни, тревожни въпроси, свързани със съвременното общество и девиациите на отделната личност.

  Иронията не е насочена само към елитите, но и към всекиго. Наистина е голяма рядкост действащ политик да пише толкова остра политическа сатира. Но това не е сатира, насочена към омаскаряването на конкретен политически противник, а безпощаден разрез на пороците на системата като цяло.

  Творчеството на Чотрич е упрек и към обществото, което допуска изкривеното лице на прехода и фалшивата му уродлива ценностна система да се превърнат в норма на поведение и мислене. Тази книга разсмива и предизвиква. И със сигурност ще достави удоволствие на всеки, който я разгърне.

   

   ***

  Александър Чотрич е роден на 25 септември 1966 г. в Лозница. От 1984 г. публикува свои афоризми в редица вестници и списания. От 1992 до 2005 г. води сатиричната рубрика „Пета колона” в „Сръбска реч”. Там публикува над 60 000 афоризми и сатирични коментари, като голяма част от тях са отпечатани и в други издания. Негови афоризми, сатирични разкази и стихове са преведени на 15 езика. Член е на Сдружението на сръбските писатели и секретар на секцията на сатириците. По образование Александър Чотрич е юрист. През 1990 г. става един от основателите на Сръбското движение за обновление на Вук Драшкович, а през 2010 г. е избран за заместник-председател на партията. Бил е заместник-министър, отговарящ за диаспората, и депутат в сръбския парламент.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Честна депутатска! (200% здрав смях)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг