Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Чудото Монтесори или учение без мъчение и възпитание без оценки, награди и наказания

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Чудото Монтесори или учение без мъчение и възпитание без оценки, награди и наказания

  от Елена Тимошенко
  издател: Асеневци
  14,90 лв.
  ISBN: 9789548898621
  Наличност: В наличност
  Година: 2015г.
  Страници: 238 стр.
  Размер: 14х22
  Тегло: 0.3150 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Съвременните деца се нуждаят от особен подход и особени условия за разкриване на техните необикновени способности и уникални дарования. Затова е напълно обясним нарастващият интерес към педагогическата система на Мария Монтесори, в центъра на която стои ДЕТЕТО.

  Как мислите, какво може да обединява такива личности като писателя Габриел Гарсия Маркес, принцовете Уилям и Хари, политика Франсоа Митеран, актьора Джордж Клуни, основателите на Google - милиардерите Сергей Брин и Лари Пейдж, внуците на Лев Толстой? Техните родители са избрали за своите деца училища Монтесори! Идеите на великата италианка са подкрепяни от Зигмунд Фройд, Жан Пиаже, Томас Едисон и много, много други. Те са разбирали важността на уникалния период в живота на човека – от раждането до 6 години.

  А защо този период е толкова важен? Защо на детето му е нужна свобода и до какво може да доведе тя? Как да възпитаваме, без да наказваме и поощряваме? Как да обучаваме, без да поправяме грешките? Защо няма нужда от оценки? Как да възпитаме у детето самостоятелност и отговорност? Как можем да използваме педагогическите принципи от системата на Монтесори в ежедневното общуване с нашето дете?

  Ако сте от неравнодушните и търсещите родители и си задавате такива въпроси, тази книга е за вас. Тук ще намерите множество практически съвети и полезни наблюдения от многобройните посещения на автора в Монтесори детски градини и училища по цял свят. Книгата ще е особено полезна и на педагозите, които искат да следват принципите на Монтесори педагогиката.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Чудото Монтесори или учение без мъчение и възпитание без оценки, награди и наказания

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст