Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Да натиснем Refresh

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Виж откъс от книгата
  17,95 лв.
  ISBN: 9789542618577
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 280 стр.
  Размер: 14.2x21
  Тегло: 0.2500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  С предговор от Бил Гейтс

  Тази книга е за личната трансформация, за промените в „Майкрософт“ и технологиите, които скоро ще окажат огромно влияние върху живота на всички хора. Тя оповестява настъпването на нова ера в дигиталните иновации – като изкуствения интелект, смесената реалност и квантовите компютри. Тя показва как хората, организациите и обществата могат и трябва да се променят – да натиснат бутона Refresh – в непрестанното си търсене на нова енергия и нови идеи.

  Главният изпълнителен директор на „Майкрософт“ – Сатя Надела, разказва за изумителния си път от детството си в Индия до заставането му начело на компютърния гигант в условия на тежка конкуренция и остра нужда от обновление. Той разкрива как е променил корпоративната култура на компанията и е помогнал „Майкрософт“ да преоткрие истинската си същност: създаването на могъща технология, достъпна за всеки човек и всяка организация. От гледната си точка не само на инженер и ръководител, но и на филантроп, Надела очертава визията си за развитието на технологиите в помощ на обществото. Той призовава лидерите по цял свят да се стремят към интензивното им въвеждане и обучението на следващите поколения. Не просто с цел икономически растеж, а най-вече в името на по-добро бъдеще за цялото човечество.

   

  Вижте още за книгата тук или прочетете интервю с автора тук.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Да натиснем Refresh

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Предговор от Бил Гейтс  Познавам Сатя Надела повече от двадесет години. Запознах се с него в средата на 90-те, когато бях главен изпълнителен директор на „Майкрософт“, а той работеше върху нашия софтуер за сървъри, който тъкмо набираше скорост в онзи момент. Ние възприехме един дългосрочен подход към изграждане на бизнеса, отличаващ се с две предимства: той даваше на компанията нов двигател на растеж и насърчаваше много от новите лидери, които ръководят „Майкрософт“ днес, включително и Сатя.


  По-нататък аз работих наистина интензивно с него, когато се премести при нас, за да ръководи усилията ни в създаването на една търсачка от световна класа. Бяхме изостанали от Google, а първоначалният ни екип по търсачката бе започнал да бележи прогрес. Сатя беше част от групата, която дойде, за да обърне хода на нещата. Той беше скромен, далновиден и прагматичен. Повдигаше умни въпроси за стратегията ни. И работеше добре с най-опитните инженери.


  Така че за мен не беше никаква изненада, че след като стана главен изпълнителен директор на „Майкрософт“, той незабавно наложи подхода си в компанията. Както се разбира от заглавието на тази книга, той не скъса напълно с миналото – когато натиснете бутона Refresh на вашия браузър, част от показаното съдържание на страницата остава същото. Но под ръководството на Сатя „Майкрософт“ вече бе в състояние да осъществи преход от чисто Windows-центричния подход. Той поведе внедряването на една смела и нова стратегия за компанията. Той е част от един постоянен разговор, протягащ ръка към клиентите ни, най-добрите изследователи и ръководители. И най-важното – той залага много върху няколко ключови технологии, като изкуствения интелект и облачните технологии, които ще бъдат отличителната черта на „Майкрософт“.


  Това е мъдър подход не само за „Майкрософт“, но и за всяка друга компания, която иска да успее в цифровата ера. Компютърната промишленост никога не е била по-сложна. Освен „Майкрософт“ днес множество големи компании осъществяват иновативна дейност – Google, Apple, Facebook, Amazon и други. Напредналите потребители са навсякъде по света, не само в Съединените щати. Персоналният компютър вече не е единственото изчислително устройство, нито дори главното, с което си взаимодействат повечето потребители.


  Въпреки цялата тази бърза промяна в компютърната индустрия ние се намираме все още в началото на дигиталната революция. Изкуственият интелект (АІ) е пример за това. Помислете си за всичкото време, което прекарваме в ръчно организиране и изпълнение на обикновени действия – от насрочване на срещи до плащане на сметки. В бъдеще един виртуален асистент ще знае, че сте на работа и разполагате с десетина минути свободно време; тогава ще ви помогне да направите нещо, което се намира в челната част на списъка ви със задачи. Изкуственият интелект е на прага да превърне живота ни в по-продуктивен и съзидателен.


  Иновациите ще подобрят и много други области от живота. Това е основната част от работата ни с фондацията „Гейтс“, която е съсредоточена върху намаляване на най-тежките неравенства в света. Устройствата за цифрово проследяване и генетичното секвениране ще ни помогнат да стигнем съвсем близо до изкореняването на полиомиелита, което би било втората напълно ликвидирана болест при хората. В Кения, Танзания и други страни дигиталните пари позволяват на потребителите с ниски доходи да спестяват, вземат назаем и прехвърлят средства както никога досега. В класните стаи в Съединените щати софтуерът за персонализирано обучение позволява на учениците да напредват индивидуално и да се съсредоточат върху уменията, които имат най-голяма нужда да подобрят.


  Разбира се, с всяка нова технология идват и предизвикателства.


  Как да помогнем на хората, чиито работни места се заемат от виртуалните асистенти и роботите? Ще доверяват ли потребителите цялата си информация на собствения си виртуален асистент? Ако той може да ви даде съвет относно начина ви на работа, бихте ли искали да го направи?


  Това е, което прави книгите от рода на „Да натиснем Refresh“ толкова ценни. Сатя е очертал курса за осъществяване на по-голямата част от възможностите, предоставяни от технологиите, като в същото време се изправя пред трудни въпроси.Той предлага собствената си завладяваща история, повече литературни цитати, отколкото можете да си представите, и дори няколко урока от така любимата си игра на крикет.


  Ние всички трябва да бъдем оптимисти за бъдещето пред нас. Светът се подобрява и прогресът настъпва по-бързо от всякога. Тази книга представлява умно ръководство за едно вълнуващо и предизвикателно бъдеще.