Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Далечно плаване

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  15,00 лв.
  ISBN: 9789543304066
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2014г.
  Страници: 416 стр.
  Размер: 12х20
  Тегло: 0.2500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Най-накрая имаме книга с въздействената сила на „Брулени хълмове“, същите неподправени страсти, но пътищата към сърцата са вече други, модерни.

  Е. М. Форстър

  В първия си роман, написан с преклонение към английската литература, Вирджиния Улф изцяло е съсредоточена в темата и сюжета. „Далечно плаване“ излиза през април 1915 г. и проследява група англичани, които плават към Южна Америка. Сред тях е и Рейчъл Винрейс – невинно момиче, потопено изцяло във въображаемия свят на книгите и музиката, но съвсем незапознато с реалния свят на любовта, брака и секса. Скоро свободният й дух е впримчен от страстта й към Терънс Хюет. Голямата им любов ги подтиква към годеж, след който се намесват други сили на съдбата.

  „Далечно плаване“ е плод на големи литературни и интелектуални натрупвания у младата Вирджиния Улф, но и на две епохи – викторианската и модерната – които се сблъскват в нейното творчество.

  Има нещо традиционно и същевременно модерно в духа на тази книга – чувството й за хумор, усещането за иронията на нещата, остротата на чувствата и оригиналния сюжет.

  Обзървър

  ***

  Вирджиния Улф е родена на 25 януари 1882 г. в Лондон. Дъщеря е на известния литературен критик, есеист, биограф и ерудит Стивън Лезли. Съпруга е на Ленард Улф, с когото основават издателството „Хогарт прес”. Огромно въздействие върху Улф оказва принадлежността й към  кръга Блумсбъри - сдружение на интелектуалци, приятели и съмишленици, възпитаници на Кеймбридж. Критиците са единодушни, че Вирджиния Улф е ключова фигура в литературата на ХХ в., защото, заедно с дръзки новатори като Джеймс Джойс, рязко променя руслото на романа. Според нея най-важното за писателя е не външното, материалното и бездуховното, а неизследваните дълбини на човешката психика.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Далечно плаване

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг