Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Децата: благословия за всеки ден

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Децата: благословия за всеки ден

  от Майла и Джон Кабат-Зин
  издател: Кибеа
  18,00 лв.
  ISBN: 9789544747572
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2017г.
  Страници: 392 стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.4950 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Да бъдем родители е не само физическо напрежение, свързано с усилия за храна, подслон и здраве за нашите деца. Да бъдем осъзнати родители е интелектуална задача. Това е всекидневна медитативна практика, в която основната цел е израстването – не само на децата, но и нашето собствено.

  Да си родител е умение да гледаш света с очите на децата си, то е начин да освободиш пространство пред тях – да бъдат такива, каквито са. Да чувстват това, което чувстват. Да приемеш, признаеш, уважиш и дадеш простор на собствената им личност. Да подкрепиш тяхната уникалност, дарби, търсения, криви пътеки, провали, униния, трудни въпроси – те имат нужда от цялата сложна палитра от изживявания, от цялото богатство на света.

  Но осъзнатото родителство означава не само да бъдеш в топла (непрекъсната) връзка с децата си, но да поддържаш също така топла връзка и със себе си, със своите емоции, състояния, потребности, преживявания.

  Осъзнатостта е медитативна дисциплина. Тя е и всекидневна благословия – да възприемаш, да усещаш мъдростта на Съзиданието.

  Дълбока и нежна книга, тя ни подкрепя в изследването на човешката природа, на нейната ранимост, но и устойчивост, крехкост, но и мъдрост, самотност, но и цялостност. Един сериозен терапевтичен сеанс, от който излизаме по-уверени в своята изключителна ценност (въпреки грешките и чувството си на вина) не само на родители, но и изобщо на човешки същества.

  ***

  Джон Кабат-Зин е почетен професор по медицина. Той е основател на Клиниката за намаляване на стреса и Центъра за осъзнатост в медицината, здравеопазването и обществото към Медицинския факултет на Масачузетския университет. Кабат-Зин е бил ученик на будистките учители Тик Нят Хан и дзен майстора Сеунг Сан и е сред инициаторите за създаване на дзен центъра в Кембридж. Той преподава осъзнатост, която помага на хората да се справят със стреса, тревожността, болката и болестта.

  Програмата за намаляване на стреса, създадена от Кабат-Зин, се предлага в медицински центрове, болници и други организации, свързани със здравеопазването.

  Джон Кабат-Зин е член на Управителния съвет на Института „Ум и живот“, група, която организира диалога между Далай Лама и западните учени.

  Съпругата му Майла е бакалавър по сестринство и е регистрирана медицинска сестра. Води курсове за бременни жени, насочени към съвети за раждане и отглеждане на деца.

  Майла и Джон имат две дъщери и един син.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Децата: благословия за всеки ден

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг