Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Дванайсетте стола (мека корица)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Дванайсетте стола (мека корица)

  от Иля Илф, Евгений Петров
  издател: Дамян Яков
  14,00 лв.
  ISBN: 9789545275395
  Наличност: В наличност
  Година: 2013г.
  Страници: 486 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  На смъртното си легло мадам Петухова разкрива на зетя си Иполит Матвеевич Воробянинов, бивш предводител на дворянството в Старгород и настоящ деловодител в съветско учреждение, че преди години, за да опази своите брилянти от болшевиките, ги е скрила в тапицерията на един от дванайсетте стола в гостната на някогашната им къща. И Воробянинов тръгва по дирите на столовете.Скоро в начинанието се включва Остап Бендер -чаровник и авантюрист, надарен с таланта да се възползва от човешките пороци. Великият комбинатор е лишен от скрупули, но пък притежава остроумие и хаплив език, а изобретателността му да се добере до столовете и да набавя средства за делото е безгранична - от основаване на тайно политическо общество до организиране на междупланетен турнир по шахмат...

  Тази книга съветската цензура "чисти" трийсет години. Пълното издание е възстановено по архивни материали. Книгата увеличава своя обем почти с една трета.

  Започната през лятото на 1927 година и завършена през януари 1928 година, творбата веднага е публикувана в списание "30 дней" и много скоро става изключително популярна. Днес се смята за класика в руската литература, а авторите й са световно известни.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Дванайсетте стола (мека корица)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг