Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Единения

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  10,00 лв.
  ISBN: 9786191780976
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 72 стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.2500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  "Единения" е сборник с четири есета-импресии от ранното творчество на нобелиста Албер Камю. Публикуван е за първи път през 1939 г. в Алжир. Останала почти незабелязана приживе на автора, днес творбата е смятана за едно от върховните му постижения.

  "В "Единения" Камю поставя основите на философската си мисъл и на художествения си стил. Творбата грее с диониевски план, ницшеанска енергия, овладяна поетичност и литературна точност. Тя е безмълвният възглас на един млад автор, който от рано проявява целия размах на таланта си, непреходен, като неугасващото слънце."

  - Жан Грьоние

  "... Извънвременно пътешествие чувствена ода във възхвала на красотата, епикурейско единение със земята. Камю иска да се слее с околния "магичен"свят - защото реалността, а не митовете, създават пълнотата на живота."

  - Бертран Поаро-Делпеш

  "Единения" е израз между съчетанието между щастието (евдемонизъм) и удоволствието (хедонизъм), които философията е склонна да противопоставя."

  - Le magazine des livres

  ***

  "Колко часове съм газил из пелина, милвал съм развалините, опитвал съм да съгласувам дишането си със стихийните въздихания на света.... Едно голямо щастие се люлее в пространството.... Нищи са хората, които се нуждаят от митове."

  Из "Единения"

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Единения

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг