Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Гам

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  14,00 лв.
  ISBN: 9789542823438
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 232 стр.
  Размер: 13х20
  Тегло: 0.3200 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Красивата Гам обикаля света в търсене на любов. Действието в този роман на Ерих Мария Ремарк ще отведе читателя в Египет, в пампасите на Аржентина, по парижките улици и кейове, във Венеция и в Далечния изток. На фона на екзотични пейзажи и култури Ремарк изследва трагизма на любовта и неутолимата жажда за живот. Гам е вторият роман на писателя след Мансардата на бляновете и в него ясно личат философските течения, през които той преминава в началото на кариерата си и които самата Гам открива, докато се среща с различни мъже и опознава различните лица на любовта. 

  Гам представлява роман на тезите. В него Ремарк сблъсква множество гледни точки за любовта, страстта, смисъла на живота, страданието и смъртта. Преминавайки от континент на континент и от мъж на мъж, Гам се изгубва, за да може да намери това, което винаги е липсвало в живота ѝ – връзка с нейната собствена природа. 

  Пленителната красота на екзотиката добавя нови пластове към този лабиринт от емоции, преживявания и идеи, които са едновременно илюстрация на епохата и прозорец към вътрешния свят на Ремарк, през който почитателите на писателя ще могат да съзрат елементи от  някои  от по-късните му творби.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Гам

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг