Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Готварска книга с киноа

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Готварска книга с киноа

  от Надя Пери
  издател: Хомо Футурус
  5,00 лв.
  ISBN: 9786192230128
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 128 стр.
  Размер: 14x20
  Тегло: 0.1600 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Киноата, позната и отглеждана стотици години от инките в Южна Америка, в Андите, е наречена "майката на зърнените храни", въпреки че според специалистите не принадлежи към тези култури, а е по-близо до семейството на цвеклото, спанака и други подобни.

  Според древните хроники инките се отнасяли с такъв респект към растението, защото го смятали за божествено, за уникална храна, която укрепвала здравето и дарявала човека с дълголетие.

  Забравена за дълги години поради бедствия и болести в Южна Америка, през 60-те години на миналия век киноата отново се възражда, след като учените проявяват интерес и започват да проучват наследството на инките. Хората откривали изумителни факти за изключителните й хранителни качества и започват да я отглеждат не само в тази част на света, но и в много други страни.

  Киноата е високо оценена от учените. 2013 година бе обявена от ООН за "година на киноата", а самата тя - за селскостопанска култура на годината.

  Оценена е като изключително здравословен хранителен продукт не само на планетата, но и от НАСА - като продукт за дългосрочни космически експедиции.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Готварска книга с киноа

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг