Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Грешките на българските политици

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Грешките на българските политици

  от Григор Николов
  издател: Сиела
  16,00 лв.
  ISBN: 9789542820338
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2016г.
  Страници: 376 стр.
  Размер: 17х23
  Тегло: 0.4300 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  От автора на „Български загадки” и „Български загадки 2”. Григор Николов прави мащабно изследване, което ще промени наложените ви представи за политиката на Третата българска държава.

  Книгата проследява историята на българ­ската политика – както външна, така и на местно ниво,  засягайки по­вратни точки в историята на България като част от Европа още от края на XIX век.

  Авторът прави опит да даде логичен отговор на въпроса защо българските политици продължават да се лутат не само след 1944 и след 1989, а и днес.

  Превратните времена раждат превратни герои. Кой всъщност е Иван (Ванче) Михайлов, жертва на какво стана Трайчо Костов и как Симеон Сак­скобургготски не успя да направи правителство през… 1956 г.? Това са само част разглеждани­те в изследването теми. За написването на Грешките на българските политици са използвани непубликувани документи от Държавна агенция „Архиви“ и Комисията по досиетата.

  ***

  Григор Николов е завършил българска филология с втора специалност „История“ във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий“. Журналист е с над 30-годишна практика и има над 2000 публикации в периодичния печат. Работил е във вестниците Борба – Велико Търново, Вечерни новини, 24 часа и Сега. Интересите му към неизвестни теми в родната история датират от средата на 80-те години на миналия век с първите му материали в списание Родолюбие, орган на Комитета на българите в чужбина.

  През 2004 г. печели престижната награда „Паница“ за журналистическо разследване на историята, придобиването, използването и трактовката на проблема на кого са т.нар. Царски имоти, която предизвика доста диспути и полемики в медиите и послужи за основа на няколко съдебни дела на заинтересованите страни.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Грешките на българските политици

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст