Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Химия и опазване на околната среда за 8. клас (Просвета Плюс)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Химия и опазване на околната среда за 8. клас (Просвета Плюс)

  от Лиляна Боянова, Красимир Николов, Ивайло Ушагелов, Емилия Тодорова
  12,00 лв.
  ISBN: 9786192220716
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 116 стр.
  Размер: 21х29
  Тегло: 0.3050 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Темите в учебника следват учебната програма по химия и опазване на околната среда за 8. клас за общообразователна подготовка. Разработени са 32 урока, групирани в 5 раздела: Преговор – 2 урока, Строеж на веществото – 9 урока, Свойства на метали и техни съединения – 9 урока, Свойства на неметали и техни съединения – 11 урока, и Опазване на околната среда – 1 урок. Уроците за нови знания са за 17 учебни часа, за преговор и обобщение – 3 учебни часа, за практически дейности (упражнения, лабораторна работа, дебати, семинари, ролеви игри и др.) – 12 учебни часа. 6 от темите са разработени за 7 учебни часа за затвърдяване на знанията. 2 учебни часа са предвидени за контрол и оценка. Това са часовете, които са отделени за входящия и изходящия контрол.

  Учебникът позволява ученикът да го използва като достъпен източник на информация, да затвърдява и проверява знанията си. Предложени са и задачи, чрез които се придобиват умения за преработка на информацията с различна степен на аналитичност и приложимост на знанията.

  При изучаване на конкретните вещества е включена информация за физиологичното им действие, както и за тяхното приложение в практиката и бита и за въздействието им върху околната среда.

  По традиция авторският колектив е отделил специално внимание на химичния експеримент. Разработените задачи за лабораторни упражнения са съпроводени от подробни указания за техниката на изпълнение на опитите.

  Езикът и стилът на текстовете в учебника са съобразени с възрастта на учениците. Уроците са сравнително кратки, показват значимостта на темата и приложимостта на веществата в практиката.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Химия и опазване на околната среда за 8. клас (Просвета Плюс)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг