Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

И други истории

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  12,00 лв.
  ISBN: 9786191863075
  Наличност: В наличност
  Година: 2013г.
  Страници: 136 стр.
  Размер: 13x20
  Тегло: 0.0900 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Книгата „И други истории” излиза за пръв път през 2001 година. Преведена е на различни европейски езици, сред които френски, английски, немски, италиански, полски, чешки, сръбски и пр. През 2007 е в номинациите за най-престижната световна награда в жанра „Франк О Конър”. През 2012 полското издание номинирано за Наградата на Централна Европа „Ангелус”. Разкази като Осмата нощ, Божури и незабравки, Една втора история, Гаустин, Човекът с многото имена, Сляпата Вайша, Белите гащи на историята, Муха в писоара и други отдавна са част от антологии на българския и европейския разказ. Художник на двете книги е Яна Левиева.

  "Никой не може да влезе два пъти в една и съща книга..."

  Гаустин „И други истории”

  "Георги Господинов е един от двама-тримата ни конвертируеми европейски автори. Разказите в сборника представляват сложна амалгама от ерудиция, прецизност и висш езиков пилотаж… След тази книга за разказвачите с амбиция в България остават два пътя – или да се пропият докрай, или така да си плюят на ръцете, че да замирише на изгоряло."

  Деян Енев, в. “Сега”

  "Господинов открива магически загадъчното в най-незабележимото, сивото, скучното, което изобразява с опрощаваща или с жестока ирония…"

  Проф. Елка Константинова, в. “Литературен форум”

  "Истории, които приличат на деца от смесени бракове – с необичайно и запомнящо се лице."

  Мирела Иванова, в. “Капитал”

  "Като прочетеш тези двайсет разказа от България, толкова живи и остроумни ти се иска да препуснеш с влак до тази страна, за която впрочем знаеш твърде малко. Истинска наслада!"

  Metro, Paris

  "Като Рабле, Господинов обича да смесва в своите разкази възвишеното с прозаичното, баналното с изключителното, шегата с ерудицията, Историята с всекидневието."

  Page, Paris

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: И други истории

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг