Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

История и цивилизации за 10. клас (Просвета)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  История и цивилизации за 10. клас (Просвета)

  от П. Павлов, Р. Гаврилова и др.
  издател: Просвета
  17,90 лв.
  ISBN: 9789540139104
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 280 стр.
  Размер: 21х29
  Тегло: 0.5700 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Новият учебник за 10. клас е създаден от най-опитните автори на „Просвета” – утвърдени специалисти и компетентни учители. Той съдържа всички елементи, гарантиращи съвременно интерактивно обучение. Съдържанието на деветте програмни раздела е обхванато в:

   - 72 теми за нови знания;
   - 14 тематични упражнения;   - 9 теми за преговор и обобщение.

  Темите за нови знания са на 3 страници, с оптимално съотношение между достъпен авторов текст, писмени документи, изображения, методически апарат. Въведенията в темите задават европейския контекст на родната история, като припомнят изученото в предходните класове. Задачите в рубриката „Помислете, обяснете, обсъдете” са насочени не към репродукция на информация, а към разбиране и оценка на събитията чрез изразяване на собствено аргументирано мнение. Задачите в „Проучване” са за изследване и представяне на културни паметници и на локалната история. За критическо осмисляне на важните събития са задачите в рубриката „Дискусия”.

  Темите за упражнение целят задълбочаване на знанията чрез нови източници и усъвършенстване на уменията на учениците за анализ на документи. На достъпно за гимназистите равнище те дават възможност за групова работа в състезателен порядък. 

  Темите за преговор и обобщение синтезират най-важното от раздела в кратки текстове и предлагат задачи за работа с карта, линия на времето, писмени документи и изображения, състезания и симулативни игри, подходящи за оценка на знанията. 

  Над 460 изображения и 27 карти, снабдени с въпроси и задачи, онагледяват хилядолетната история и културно наследство на България. 

  Системната работа с учебника не само осигурява трайни и задълбочени знания, но и развива социалните компетентности на учениците и тяхната гражданска осъзнатост и отвореност към проблемите на съвременна България, Европа и света.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: История и цивилизации за 10. клас (Просвета)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг