Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Йоан Асен ІІ - книга 3 (Асеневци)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  17,00 лв.
  ISBN: 9789543302062
  Наличност: Предстоящи заглавия
  Година: 2009г.
  Страници: 528 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.4500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Издателство "Унискорп" за пръв път преиздава автентичните издания на романите от четирилогията “Асеновци”, в които Фани Попова-Мутафова разказва за звездните мигове от историята на България без цензура.

  Авторката посвещава дълги години от живота си, за да пресътвори делата на една българска средновековна династия, запечатала се жива в народната памет.

  Асеновци се превръщат в символ на сила, разцвет и гордост за една нация. При тяхното царуване границите на България достигат три морета, а държавата ни се оказва водеща сила в Югоизточна Европа. В третата книга от четирилогията „Йоан Асен ІІ” Фани Попова-Мутафова представя дългото царуване на Йоан Асен ІІ, който присъединява без кръвопролития много земи, дава верска свобода на поданиците си, гради църкви и манастири. Историческите факти авторката успява да вплете в увлекателна романова структура. Също както в приказките, и в романите й изобилства от съвършени владетели, прекрасни царкини, храбри войводи, фатални чужденки, духовни лицемери. Съдбата на героите е драматична на фона на една епоха, богата на превратности, пълна със слава и блясък. След 1944 година обвиняват Фани в прекален романтизъм и идеализация на старината и миналото. Факт е, че в романите й липсва нищетата и суровостта на Средновековието, тъй като тя акцентира върху естетическото, разкрасява събитията, придава им романтичен и идеалистичен ореол и тъкмо това прави книгите й любими на българските читатели.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Йоан Асен ІІ - книга 3 (Асеневци)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг