Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Където се раждат ангелите/ The eye of the sky

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

Където се раждат ангелите/ The eye of the sky

от Людмила Филипова
издател: Сиела
15,00 лв.
ISBN: 9789542813002
Наличност: Не е наличен
Година: 2013г.
Страници: 128 стр.
Размер: 12х16
Тегло: 0.1500 кг.
Корица: твърда
Цветност: цветна
Език: български
 
Сподели
 

Анотация

"Където се раждат ангели" е най-късият роман за най-дългата история на човеците, който разказва за края и началото на света, за онези мигове, в които хората се изгубват в надеждите си.

Необятното пространство на вселената с опасностите, които крие, е всъщност мястото, където се носи една метална капсула с размери на панелен блок. В нея живеят последните хора. Те преминават през времето и материята, търсейки нова земя и спасение. Но обсебени от протяжно отчаяние, непомнещи какво се крие в думата “Ден”, се изгубват бавно в смисъла на съществуването си. Момчето- единствено сред тях- събирач на скъпи мигове, успява да запази надеждата си в една загадъчна рисунка- прозорецът към миналото бъдно. И ако “ Искането е за да го следваш, не за да го настигаш, защото след него има само тъмна материя”, то тогава от какво ще последва светлината?

Моментът от бъдещето достига своето минало- последните хора, затворени в надеждите си, намират земя и разкриват истината, скрита в най- голямата тайна на Вселената- Кръговратът!...Всичко свършва там, от където започва.

Фактите, вплетени в тъкънта на романа, които говорят за появата на първите хора със сини очи, смятани в далечното минало за ангели или извънземни правят историята още по- вълнуваща.

"Където се раждат ангели" е книга, в която живеят надеждите на хората, в която всяко изречение носи онзи приятен вкус на удоволствие и наслада от четенето. Роман, който се чете на един дъх, но оставя трайни впечатления.

Великолепна история, преминаваща гладко през съзнанието като импресия, като дълга метафора, която свършва там, от където започва отново...

Знаете ли как изглеждат ангелите? Те имат крехки ефирни тела и дълбоки очи, по-сини от небето. Те са тук, между звездите и душите, и имат история за вас. Измамно кратка история, защото дълго след като затворите книгата, ще я носите в сърцето си. Людмила Филипова разказва завладяваща приказка, както само тя умее – приказка за човеците и за вечния им стремеж към разбиране и познаване. За живота като непрестанно търсене и движение напред, за неочакваните обрати и за връзките, за които дори не подозираме.

"Как умират ангелите" е история, която сякаш е чакала да бъде разказана. Тя преминава ограниченията на времето, свързвайки първобитното минало с далечното бъдеще, отразени в очите на Момчето. Момчето със сините очи, носещо уникалния ген, който се е появил за първи път през 8000 г. пр. Хр. край земите на Черно море.

В познатия си майсторски стил на разказвач Людмила Филипова използва и тук истински исторически и научни факти, за да ни преведе през пътеките на историята, ръка за ръка с главния й герой – Момчето. Момчето пътува на борда на космически кораб, запокитен в дебрите на космоса през черна дупка. Екипажът е малък и очаква с примирение съдбата си – остават им още няколко седмици живот, освен ако не открият планета, на която да кацнат. Шансовете са малки, а те са последните оцелели – и носят на кораба скъпоценния спомен за своя дом, за синята планета, която вече не съществува. Превърната в космически прах от собствените си деца – човеците. И защото надеждата за бъдещето я няма, Момчето живее със спомените за миналото – дочутите, разказаните, научените, тези, които пази в синьото на очите си и в смачканата страница, откъсната от книга. Страницата със загадъчна и вълнуваща рисунка, която ще се окаже ключът към завръзката в историята. Ще успеят ли последните оцелели човеци да достигнат до нова Земя? Ще приключи ли самотното им пътешествие сред космическите мъглявини? Ще открие ли смисъла Момчето със сини очи?

Краят на историята ще ви изненада и развълнува – и макар и неочакван, той е така поразително… възможен. Точно тук, в реалния свят, в който сте се свили удобно в креслото с книга в ръка. Може да се случи, може да е вашето бъдеще. Дори и след последните страници пътуването няма да спре. То ще продължи своя вечен, затворен кръговрат на живота, в който се преплитат човешкия стремеж за познание и търсенето на онова вълшебно място, където се раждат ангелите… Все пак, това е най-късият роман за най-дългата история на човеците.

Още за книгата може да видите ТУКОставете своето собствено мнение

Вие разглеждате: Където се раждат ангелите/ The eye of the sky

Как ще гласувате за този продукт?*
 1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
РейтингВъведете текст