Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Как да постигаме целите си

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  14,90 лв.
  ISBN: 9789548615471
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2019г.
  Страници: 270 стр.
  Размер: 13x20
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  „Как да постигаме целите си” от Брайън Трейси представя популярната система за постигане на цели на автора, по която от 1981г. до наши дни са обучени над 2 млн. души от цял свят.

  „Как да постигаме целите си“ е един от големите световни бестселъри на Брайън Трейси и това никак не е случайно. Когато човек е обучен и подготвен да постига целите си, той получава перспектива, става по-целеустремен, по-успешен и по-доволен от живота. Благосъстоянието му се подобрява в сравнение с времето, в което не е знаел как да постига своите цели.

  Основната идея за постигане на цели в системата на Брайън Трейси е да спазваме 21 принципа в точно определена последователност.

  Например, първият принцип за постигане на цели е да отключим непременно своя личен потенциал. Всеки има такъв, но не всеки се досеща за това, че притежава потенциал. Потенциалът, според Брайън Трейси, се състои в това да обмисляме целите си.

  Ето един цитат от началото на „Как да постигаме целите си“, който показва, че най-трудният принцип, е вероятно първият от системата с принципи, защото се отнася до осмисляне, осъзнаване и разбиране на самия себе си:

  „Всичко в материалния свят, създаден от човека, отначало е било мисъл, идея, родена в нечий ум и след това, превърнала се в реалност.

  Всичко в живота започва с мислите, желанията, надеждите или мечтите, зародили се в нашия ум или в ума на някого другиго.

  Мислите създават и преобразуват света… вие ставате това, за което мислите през повечето време. Светът се превръща в огледално отражение на вътрешния свят, материализирайки съкровените ви мисли.”

  В „Как да постигаме целите си“ Брайън Трейси разказва и доказва с различни аргументи същността на всеки един от своите 21 принципа. Привежда примери от живота на обикновени хора и непрекъснато ни мотивира да приложим току що прочетеното.

  Ето кои са въпросните принципи от системата на Брайън Трейси, за които става подробно дума в книгата „Как да постигаме целите си”:

  - Отключете потенциала си

  - Придобийте контрол над живота си

  - Създайте собственото си бъдеще

  - Изяснете ценностите си

  - Определете истинските си цели

  - Коя е главната ви цел

  - Анализирайте убежденията си

  - Започнете отначало

  - Направете преценка на вашия напредък

  - Премахнете преградите

  - Станете специалист във вашата област

  - Общувайте с подходящите хора

  - Съставете план за действие

  - Научете се да управлявате времето

  - Правете ежедневен преглед на целите си

  - Визуализирайте целите си

  - Активизирайте свръхсъзнанието си

  - Бъдете гъвкави

  - Изявявайте творческите си способности

  - Правете нещо всеки ден

  - Работете, докато не постигнете успех

  „Как да постигаме целите си“ съдържа подробно описание на 21-те принципа на успешното постигане на целите. Всяка една глава е посветена на един принцип. Има полезни мисли на известни хора, свързани тематично с всеки един от принципите. Това подсилва впечатлението, че книгата на Брайън Трейси е „земна”, приложима и постижима в живота ни.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Как да постигаме целите си

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг