Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Камбаната

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

14,95 лв.
ISBN: 9789542616405
Наличност: В наличност
Година: 2016г.
Страници: 208 стр.
Размер: 13х20
Тегло: 0.2000 кг.
Корица: мека
Цветност: черно/бяла
Език: български
 
Сподели

Анотация

„Камбаната“ се родее с романа на Георги Божинов „Калуня-каля“ – същите потресаващи картини на насилие и жестокост, същото изострено чувство за справедливост, страст в любовта и първично усещане за природата. И един нов Калуньо се появява в лицето на бившия затворник Вено – защитник на слабите и беззащитни българи в уж свободна България. По ирония на съдбата точно на него се пада жребият да бие тревожната камбана за спасение. „Дойде време камбаната да спасяваш, момче – каза поп Васил. – Чуваш ли! Камбаната! Като Варава да идеш на кръста, но сам да се възкачиш на него, Господ в сърцето си да приемеш.“

След „Калуня-каля“ романът на Недялко Славов „Камбаната“ е най-силният и въздействащ роман от последните няколко години. Книга, която те стъписва, отрезвява и събужда съпротивителните сили за съхраняване на българската идентичност и християнските ценности.

Стойо Вартоломеев

 

Мнения на клиент

Коментар от Атанасов
“Хермес “ се насочват и към хриянската литература и ценности напоследък, което е повече от прекрасно! (Публикуван на 02.08.19)

Извод Коментар от Атанасов
Явно “Хермес “ се насочват и към хриянската литература и ценности напоследък, което е повече от прекрасно! (Публикуван на 02.08.19)

Оставете своето собствено мнение

Вие разглеждате: Камбаната

Как ще гласувате за този продукт?*
 1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
Рейтинг