Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Кметът на Кастърбридж (Клуб Класика) - лукс

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Кметът на Кастърбридж (Клуб Класика) - лукс

  от Томас Харди
  издател: Хермес

  Нормална цена: 19,95 лв.

  отстъпка -25%

  Промоционална цена: 14,96 лв.

  ISBN: 9789542618256
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 352 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.5000 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  В пристъп на пиянски гняв Майкъл Хенчард продава жена си и дъщеря си за пет гвинеи на един моряк. На другия ден, разкайвайки се за стореното, той се кълне пред Бог, че повече няма да близне алкохол.

  В следващите години Майкъл натрупва състояние и печели уважението на съгражданите си, които го избират за кмет на Кастърбридж. Зад успеха му обаче се спотайват както срамът от миналото, така и невъздържаният му нрав, който е способен да разруши всичко постигнато. А когато на прага му се появява съпругата му с вече порасналата им дъщеря, Майкъл получава шанс за изкупление. Но дали е способен да овладее характера си, за да постъпи правилно?

   

   

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Мнения на клиент

  Построен върху грешен факт Коментар от Никола Павлов
  До 1857 година в Англия не е имало бракоразводни съдилища. Развод е можело да бъде получен само срещу документ от парламента(цена ок. 3000 лири тогавашни пари). Друг по-лесен начин е бил да продадеш жена си. Да се твърди, че пиян можеш да продадеш жена си е повече от нелепо. За чернокож роб е можело да се мине и без продавателен акт, но за белокож(особено жена) просто е нямало как да стане. А пиян човек продавателен акт ни би могъл да състави. Така че романът е построен върху неправдободобен факт. А и още неща-като на Харди всичко му се е виждало толкова черно да беше работил друго-например гробокопач или погребален агент. (Публикуван на 20.12.18)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Кметът на Кастърбридж (Клуб Класика) - лукс

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг