Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Граница

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  17,00 лв.
  ISBN: 9786191863181
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 388 стр.
  Тегло: 0.3000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  "Капка Касабова е съвременна Шехерезада – блестяща писателка, която разказва така, сякаш животът й зависи от това… Тя пътешества в една част на света - източните Балкани – където почти всеки разказ причинява болка. Но с напредването през страниците на тази прекрасна книга, от дълбините започва да се надига музика: теми и образи, които се появяват отново и вплитат всички гласове в общ мотив."

  Нийл Ашерсън, Scottish Review of Books

   

  "В изследването на Касабова тези трагични гранични райони са описани картинно и с поетичен финес, а общуването й с местните хора придава на пътешествието й неустоима притегателност."

  Колин Туброн

   

  "Пътеписната литература има нужда от магичен, блестящ и оригинален талант, какъвто притежава Капка Касабова. Тя пише с безпрекословна интелигентност и богат поетичен език, със зряла вещина и с усет към невидимото в света. Когато в живота ми се появи „Граница“, сякаш ме удари гръм."

  Пико Айър

   

  "Книгата тътне от мистерията, суеверията и потресаващата красота на едно място, притиснато между изкуствени граници, но в същото време предизвикателно заявяващо свещената си другост. Мисълта за тази книга още не ме е напуснала."

  Франсис Стонър Сондърс 

   

  "Забележително: книга за граници, която кара читателя да изпита великолепието на свободата. Ефект, постигнат благодарение на елегантността, с която тя се движи между литературните граници: пътепис и екзистенциална драма; политическа история и поезия."

  Питър Померанцев

   

  "Това е блестящо произведение на изкуството и репортаж, пъстра съкровищница пълна с разкази на ужасa, с комедийни моменти и с моменти на истинска магия. Касабова е възхитителна пътешественичка и писателка с почти пророческо проникване в истинския живот на хората. В „Граница“ тя следва едно буйно, омагьосващо течение, което повлича всички ни към границите."

   Хорейшо Клеър

   

  ***

   

  Капка Касабова (1973) израства в София, но на 18-годишна възраст eмигрира в Нова Зеландия със семейството си, където започва да пише на английски поезия и пътеписи. Първият й роман, Reconnaissance (1999), печели награда на Британската общност. На български са издадени романите й „Вила Пасифика“ и „Любов в земята на Мидас“.

   От 2005 година Капка Касабова живее в Шотландия, където е известна най-вече със своята художествена документалистика и пътеписи: „Улица без име“ и „Дванайсет минути любов: история с танго“ (номинирана за Scottish Book Awards, 2012).

   „Граница“ излиза на български само месеци след британското издание и преди американското и другите преводни издания.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Граница

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст