Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Черните камъни

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  20,00 лв.
  ISBN: 9786191865055
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 252 стр.
  Размер: 16x23
  Тегло: 0.6400 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Хюс Кайер (1942) е един от най-популярните писатели в Нидерландия както за деца, така и за възрастни. Няколко поколения са отраснали с неговите книги. Носител е на многобройни награди, включително на Германската награда за детска литература (два пъти), на най-голямата нидерландска детска награда "Златен молив" (четири пъти) и на Нидерландската национална награда за детска и юношеска литература. През 2012 Кайер печели "Астрид Линдгрен", навярно най-престижната награда за детска литература в света. Книгите му са преведени на много езици, а някои от творбите му са превърнати в театрални постановки, които се ползват с огромен успех.

  Безкомпромисната гледна точка на детето винаги присъства в творчеството на Кайер, но в същото време посредством своите млади герои той рисува прозорлива картина на света на възрастните. Неговата загриженост се разпростира над социалната и религиозна тематика, а в сърцевината на книгите му е посланието за толерантност, разбирателство и човеколюбие.

  "С непредубеден поглед и проницателен интелект Хюс Кайер описва както проблемите, пред които е изправено съвременното общество, така и големите житейски въпроси. Уважението към децата в творчеството му е толкова очевидно, колкото и отхвърлянето на нетърпимостта и потисничеството. Кайер съчетава сериозна тематика и остър като бръснач реализъм с топлина, елегантен хумор и визионерски полет на въображението. Неговият непринуден, ясен и прецизен стил е благодатна почва за дълбоки философски проникновения и изящна поетична изразност."

  Из обосновката на журито на Мемориална награда

  "Астрид Линдгрен" (2012)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Черните камъни

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг