Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Луд съм по Космоса

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  25,00 лв.
  ISBN: 9789544560362
  Наличност: В наличност
  Година: 2020г.
  Страници: 160 стр.
  Размер: 23х29
  Тегло: 0.6000 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Докато Земята се върти около Слънцето, на небето се появяват различни съзвез- дия. Хората забелязали, че при промяната в сезоните настъпват някои промени в по- ложението на съзвездията на небето. Така си създали земеделски календар. Това им помогнало да предвиждат работата си според очакваното настъпване на следващия сезон. Наблюденията на нощното небе позволили на хората да направят и първите звездни карти. Те били особено важни в корабоплаването. По звездите моряците се ориентирали за посоката, в която плават.

  Слънцето е част от галактиката – огромно семейство звезди. Наричаме нашата га- лактика Млечен път, защото без телескопи хората са виждали милионите ù звезди като дълга светлееща ивица върху тъмното небе. Дори с бинокъл можете да видите звезди в слабото сияние на Млечния път.

  Но не всичко в Космоса се вижда с бинокъл и не всичко се научава и разбира с наблюдаване. Днешните хора са не само наблюдатели на безкрайния Космос. Те вече летят извън пределите на земната атмосфера и активно го изследват с космически апарати. Как става това и какво е всекидневието на астронавтите?

   

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Луд съм по Космоса

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг