Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Приказки на славянските народи (Избрана класика за ученика) - книга 22

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Приказки на славянските народи (Избрана класика за ученика) - книга 22

  от Сборник
  5,99 лв.
  ISBN: 9786191810758
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 145 стр.
  Размер: 16x23
  Тегло: 0.2400 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Всички народи разказват свои приказки - вълшебни или хумористични, битови или юнашки... Хората са седели вечер край огнището и това е бил начинът да си представят невероятни приключения и далечни пътешествия. Същото са правели и славяните. А после племената им се разселили на обширни територии. И приказките, които си разказвали поляците не били съвсем като тези, разказвани сред българите или руснаците.

  Но макар да живеем днес в различни държави, ние не сме много различни по дух и език. А опознавайки приказките си, можем още повече да се сближим. Приказките са се появили много преди да бъдат създадени различните видове писмености. После някои просветени личности са осъзнали какво богатство са и колко бързо могат да изчезнат под натиска на модернизиращите се общества. И започнали да ги записват.

  Тази книга е твърде малка, за да побере цялото богатство от приказки на различните славянски народи. Но тъкмо запознаването с техните приказки ще ни помогне да разберем, че колкото и различни да са хората от различните страни, населени със славяни, те се оказват еднакво близки в отношението си към доброто и злото, справедливостта и неправдата и другите човешки ценности.

  Приказките са внимателно подбрани и богато илюстрирани. Сборникът е грижливо съставен, така че да бъде полезен на децата в начална училищна възраст.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Приказки на славянските народи (Избрана класика за ученика) - книга 22

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст