Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Приключенията на Уесли Джаксън

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Приключенията на Уесли Джаксън

  от Уилям Сароян
  издател: Лабиринт

  Нормална цена: 17,90 лв.

  отстъпка -10%

  Промоционална цена: 16,11 лв.

  ISBN: 9786197055702
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2020г.
  Страници: 332 стр.
  Размер: 13х20
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Уесли Джаксън обича да чете, да мечтае, да си мисли за разни неща и да слуша песента „Валенсия“. Едва 18-годишен напуска родния Сан Франциско и е засмукан от водовъртежа на най-абсурдното и безсмислено човешко занимание: войната. И трябва да прекоси половината свят, да преживее какви ли не перипетии, за да разбере какво е любов и приятелство.

  Уилям Сароян превежда своя герой през най-различни комични ситуации с надеждата да помогне и на него, и на нас да си останем човеци  – въпреки, напук на нелепите обстоятелства.

  Книга, белязана с неподправен оптимизъм и хумор, с радостта да си жив, с умението на този ненадминат сладкодумец Сароян и в най-тъжните и трагични мигове да открива лъч надежда, който да ни вдъхне сили да продължим нататък.

  ***

  „Приключенията на Уесли Джаксън“, най-добрият роман на един от титаните на американската литература от ХХ век Уилям Сароян (1908 – 1981), който мери ръст с писатели като Стайнбек, Фокнър и Хемингуей и единствен сред събратята си по перо е удостояван и с „Пулицър“, и с „Оскар“.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Приключенията на Уесли Джаксън

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг