Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Златната клонка - част 2

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  29,00 лв.
  ISBN: 9786191526512
  Наличност: В наличност
  Година: 2015г.
  Страници: 512 стр.
  Размер: 15х22
  Тегло: 0.7500 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Библиотека „Тезаурус” на издателство „Изток-Запад” допълва внушителната си селекция с втора част на едно от най-фундаменталните изследвания областта на митологията, религиознанието и етнологията - „Златната клонка” на Джеймс Дж. Фрейзър.

  Сравнителното изследаване на Фрейзър проследява развитието на цивилизациите от древността до наши дни. Първото издание на внушителния труд е от 1890 г. Третото пълно издание е публикувано в периода 1906-1915 г. и е с обем 12 тома. По-късно е издаден съкратен и редактиран вариант в два тома. Целта представянето на мащабния труд, в по-достъпен, за масовата публика, вид. В това си издание книгата е преведена на почти всички световни езици.

  Сп. "Нейчър" нарича „Златната клонка” „най-великата книга на всички времена”, а „Таймс” я определя като „книга, оставила незаличима следа върху науката, литературата и историята на западната мисъл.”

  За времето на своето написване, работата на Джеймс Фрейзър е изключително светско и безпристрастно изследване и анализиране на митологията и религията като културни феномени. Според него човешката еволюция е пряко свързана и зависима от връзката мит - магия - религия - научно познание.

  Според много учени именно „Златната клонка” утвърждава етнологията като научна дисциплина и дава първоначалния тласък на нейното развитие.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Златната клонка - част 2

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг