Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Маркус Волф: Човекът с лице и неговите Тройки

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Маркус Волф: Човекът с лице и неговите Тройки

  от Тодор Бояджиев
  издател: Сиела
  15,90 лв.
  ISBN: 9789542829904
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 208 + 24 цветни стр.
  Размер: 16х23
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  „ТРОЙКАТА” – DIE TROIKA, на Маркус Волф е една и само една. „Тройката” е възпята в песни, стихове и балади и е единствено руският конски впряг, който буреносно се носи по житейските пътища, преодолявайки всички бариери и препятствия. Защо тогава заглавието е „Маркус Волф. Човекът с лице и неговите тройки”?

  Защото в тази книга става въпрос не само за книгата на Маркус Волф DIE TROIKA, а се разказва и за „тройките” на разузнавача. Разказва се за първия канцлер на ФРГ Конрад Аденауер, за неговата секретарка и за шефа на разузнаването на ГДР – Маркус Волф. Разказва се за канцлера Вили Бранд, за неговата дясна ръка – Гюнтер Гиом, полковник от разузнаването на ГДР, и за неговия шеф генерал Волф. Разказва се за най-високопоставената жена в разузнаването на ФРГ – Габи, за нейния „Ромео” и за неговия шеф Маркус Волф. Разказва се за пенсионирания Миша Волф, за пенсионирания директор по операциите на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Ричард Столц и техния общ познат – автора на тази книга. Разказва се и за други шпионски и разузнавателни „тройки”, в които неотменно участва Маркус – Миша Волф. Това е! Приятно четене!

  ***

  „Най-правилно може да се разбере преживяната история. Написване на история, която да заслужава това име, изисква готовност да приемеш и различната гледна точка.”

  - Генерал Маркус Волф, Берлин, февруари 2000 г.

  Авторът генерал Тодор Бояджиев е работил повече от 30 години в българското разузнаване. Доктор хонорис кауза.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Маркус Волф: Човекът с лице и неговите Тройки

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг