Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Шантарам (твърди корици)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  39,00 лв.
  ISBN: 9786199067406
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2016г.
  Страници: 882 стр.
  Размер: 17х25
  Тегло: 1.1500 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  "Шантарам" е автобиографичен роман за лудия живот на Грегъри Дейвид Робъртс.

  Грегъри Д. Робъртс е роден в Мелбърн през 1952 г. След разпадането на брака си развива хероинова зависимост, извършва 24 банкови обира с пистолет-играчка и само за три месеца успява да задигне 38 000 долара.

  Наричат го "бандита-джентълмен" заради това, че по време на обирите си носи костюми от три части и използва думи като "моля" и "благодоаря". Заловен е и получава 19-годишна присъда, която излежава в затвор с максимална степен на сигурност. Две години по-късно успява да избяга от там посред бял ден и се превръща в най-търсения бандит на Австралия. По-късно се свързва с Бомбайската мафия, за която работи години наред. Действа като контрабандист на злато, валута, фалшиви паспорти, които изнася за Нигерия, Заир, Иран, Мавритания, Шри Ланка и участва във войните на муджахидините в Афганистан срещу Съветския съюз...

  През 1990 г. е заловен окончателно и е върнат в Австралия за доизлежаване на писъдата си. В затвора Грегъри Робъртс написва шедьовъра си "Шантарам", правата на който продава през 2004 г. на филмовата индустрия в лицето на Джони Деп и Warner Bros.

  В момента Грегъри Дейвид Робъртс живее в Мумбай.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Шантарам (твърди корици)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст