Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Французойките не спят сами

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Виж откъс от книгата

  Нормална цена: 14,95 лв.

  отстъпка -15%

  Промоционална цена: 12,71 лв.

  ISBN: 9789542619321
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 232 стр.
  Размер: 13x20
  Тегло: 0.2750 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Тайните на любовта и удоволствието от живота

  Изискани и загадъчни, французойките са обект на възхищение не само на мъжете, но и на жените по цял свят. Безупречният стил и тайнствен чар обаче не са запазена територия единствено за тях. С малко повече самоувереност и някои малки хитрини всяка дама може да разгърне своя уникален стил и харизма.

  За да разгадае енигмата на френското очарование, Джейми Кат Калън проследява френските си корени, премества се в Париж и интервюира много жени и мъже. В тази книга тя разкрива основните съставки на френската рецепта за наслада от живота и споделя любопитни подробности за:

  • изкуството на флирта – как съблазняват французойките и защо никога не преследват мъжете;

  • грижата за красотата – как френската жена поддържа външния си вид и защо малкото е повече;

  • тънкостите на общуването – как да блеснем в разговор и как да организираме хубава вечеря (плюс оригинални рецепти за лесни, но изискани ястия);

  • тайните на магнетичния чар – защо истинската красота е в интелекта, а самоувереността е най-мощният афродизиак.

   

  Вижте интервю с авторката тук.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Мнения на клиент

  Коментар от Мишел
  Това за френските жени важи в същата степен за всички жени по света. Повечето от френските жени са доста обикновени и не блестят особено. Затова анотацията на книгата ми звучи твърде пресилено. (Публикуван на 16.08.19)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Французойките не спят сами

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  През лятото преди последната ми година в гимназията прочетох една статия в списание Mademoiselle за правата на жените и независимостта им. Вече бяха дошли седемдесетте години и всичко се беше променило. Ходех на училище със скъсани джинси и армейско яке, накичено с протестни значки. Един следобед приклещих баба си на дивана и й казах....


  - Защо трябва да ходиш в салона за красота и постоянно да се обличаш елегантно? Дядо не отделя толкова много време, за да изглежда добре заради теб. – Приближиш се още към нея и продължих. - И защо винаги носиш поли и рокли, чорапи и обувки с токчета?


  Баба ми само се усмихна. Попипа перлите около врата си и помоли майка ми за чаша чай. Това беше сигнал, че повече не иска да разговаря за това, и темата приключи.


  И все пак за мен реакцията й само засили нейната загадъчност и мистерията да бъдеш французойка.


  След като завърших колежа, заминах за Франция. Бях на двадесет и една години и си мислех: Добре, сега ще го проумея. Явих се на интервю при дизайнер на рокли в Париж и се справих много добре с диктовката (това беше британска компания и те говореха английски), но когато седнах да напечатам бележките си, открих, че европейската клавиатура малко се различава от английската и американската... Все пак се справих. Записах се в Алианс Франсез. Настаних се в мансарда на петия етаж на булевард „Сен Мишел“ с едно британско момиче на име Морийн Риърдън, с което се бях запознала, докато прекосявахме Ламанша от Дувър до Кале. Срещнах едно момче. Влюбих се. Разлюбих го. Всяка сутрин пресичах пеша Люксембургската градина. Не говорех добре френски и си оставах външен човек, турист. През февруари следващата година Париж беше студен и дъждовен. Разболях се от грип. Свърших парите. Чаках в офиса на „Америкън Експрес“ спешен паричен превод от родителите си.


  И след това се отправих към Лондон и към уюта на английския език.


  Оттогава минаха години и аз посещавах Франция много пъти. Но страната, и по-специално французойките, все още оставаха загадка за мен. След смъртта на баба ми и на майка ми все още нямах отговори на много въпроси, свързани с културата, езика, историята и как да съхраня поне частица от моето френско наследство в тази наша голяма страна. Имах и толкова много въпроси за любовта и брака. Както майка ми, така и баба ми имаха бурни и страстни бракове, но не проумявах по какъв начин успяваха да държат съпрузите си омагьосани и предани....


  Аз съм разведена и наскоро се омъжих повторно, затова съм особено заинтересована и полагам усилия да открия тайните на французойките да запазват любовта жива и постоянно да поддържат интригата. Има толкова много неща за романтиката, секса, брака и за това да бъдеш жена, които баба ми и майка ми така и не успяха да ми кажат. Ето защо реших да замина за Франция, да разговарям с жените там, да науча всичко, което мога, и след това да напиша тази книга, така че всички мои американски приятелки да могат да се възползват от уроците, които французойките биха споделили.