Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Кметът на Кастърбридж (Клуб Класика) - лукс

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Кметът на Кастърбридж (Клуб Класика) - лукс

  от Томас Харди
  издател: Хермес
  19,95 лв.
  ISBN: 9789542618256
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 352 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.5000 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  В пристъп на пиянски гняв Майкъл Хенчард продава жена си и дъщеря си за пет гвинеи на един моряк. На другия ден, разкайвайки се за стореното, той се кълне пред Бог, че повече няма да близне алкохол.

  В следващите години Майкъл натрупва състояние и печели уважението на съгражданите си, които го избират за кмет на Кастърбридж. Зад успеха му обаче се спотайват както срамът от миналото, така и невъздържаният му нрав, който е способен да разруши всичко постигнато. А когато на прага му се появява съпругата му с вече порасналата им дъщеря, Майкъл получава шанс за изкупление. Но дали е способен да овладее характера си, за да постъпи правилно?

   

   

  Мнения на клиент

  Построен върху грешен факт Коментар от Никола Павлов
  До 1857 година в Англия не е имало бракоразводни съдилища. Развод е можело да бъде получен само срещу документ от парламента(цена ок. 3000 лири тогавашни пари). Друг по-лесен начин е бил да продадеш жена си. Да се твърди, че пиян можеш да продадеш жена си е повече от нелепо. За чернокож роб е можело да се мине и без продавателен акт, но за белокож(особено жена) просто е нямало как да стане. А пиян човек продавателен акт ни би могъл да състави. Така че романът е построен върху неправдободобен факт. А и още неща-като на Харди всичко му се е виждало толкова черно да беше работил друго-например гробокопач или погребален агент. (Публикуван на 20.12.18)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Кметът на Кастърбридж (Клуб Класика) - лукс

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг