Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Французойките не спят сами

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Виж откъс от книгата

  Нормална цена: 14,95 лв.

  отстъпка -20%

  Промоционална цена: 11,96 лв.

  ISBN: 9789542619321
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 232 стр.
  Размер: 13x20
  Тегло: 0.2750 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Тайните на любовта и удоволствието от живота

  Изискани и загадъчни, французойките са обект на възхищение не само на мъжете, но и на жените по цял свят. Безупречният стил и тайнствен чар обаче не са запазена територия единствено за тях. С малко повече самоувереност и някои малки хитрини всяка дама може да разгърне своя уникален стил и харизма.

  За да разгадае енигмата на френското очарование, Джейми Кат Калън проследява френските си корени, премества се в Париж и интервюира много жени и мъже. В тази книга тя разкрива основните съставки на френската рецепта за наслада от живота и споделя любопитни подробности за:

  • изкуството на флирта – как съблазняват французойките и защо никога не преследват мъжете;

  • грижата за красотата – как френската жена поддържа външния си вид и защо малкото е повече;

  • тънкостите на общуването – как да блеснем в разговор и как да организираме хубава вечеря (плюс оригинални рецепти за лесни, но изискани ястия);

  • тайните на магнетичния чар – защо истинската красота е в интелекта, а самоувереността е най-мощният афродизиак.

   

  Вижте интервю с авторката тук, открийте 8 малки хитринки от книгата тук или се разходете из Париж тук

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Мнения на клиент

  Коментар от Мишел
  Това за френските жени важи в същата степен за всички жени по света. Повечето от френските жени са доста обикновени и не блестят особено. Затова анотацията на книгата ми звучи твърде пресилено. (Публикуван на 16.08.19)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Французойките не спят сами

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  През лятото преди последната ми година в гимназията прочетох една статия в списание Mademoiselle за правата на жените и независимостта им. Вече бяха дошли седемдесетте години и всичко се беше променило. Ходех на училище със скъсани джинси и армейско яке, накичено с протестни значки. Един следобед приклещих баба си на дивана и й казах....


  - Защо трябва да ходиш в салона за красота и постоянно да се обличаш елегантно? Дядо не отделя толкова много време, за да изглежда добре заради теб. – Приближиш се още към нея и продължих. - И защо винаги носиш поли и рокли, чорапи и обувки с токчета?


  Баба ми само се усмихна. Попипа перлите около врата си и помоли майка ми за чаша чай. Това беше сигнал, че повече не иска да разговаря за това, и темата приключи.


  И все пак за мен реакцията й само засили нейната загадъчност и мистерията да бъдеш французойка.


  След като завърших колежа, заминах за Франция. Бях на двадесет и една години и си мислех: Добре, сега ще го проумея. Явих се на интервю при дизайнер на рокли в Париж и се справих много добре с диктовката (това беше британска компания и те говореха английски), но когато седнах да напечатам бележките си, открих, че европейската клавиатура малко се различава от английската и американската... Все пак се справих. Записах се в Алианс Франсез. Настаних се в мансарда на петия етаж на булевард „Сен Мишел“ с едно британско момиче на име Морийн Риърдън, с което се бях запознала, докато прекосявахме Ламанша от Дувър до Кале. Срещнах едно момче. Влюбих се. Разлюбих го. Всяка сутрин пресичах пеша Люксембургската градина. Не говорех добре френски и си оставах външен човек, турист. През февруари следващата година Париж беше студен и дъждовен. Разболях се от грип. Свърших парите. Чаках в офиса на „Америкън Експрес“ спешен паричен превод от родителите си.


  И след това се отправих към Лондон и към уюта на английския език.


  Оттогава минаха години и аз посещавах Франция много пъти. Но страната, и по-специално французойките, все още оставаха загадка за мен. След смъртта на баба ми и на майка ми все още нямах отговори на много въпроси, свързани с културата, езика, историята и как да съхраня поне частица от моето френско наследство в тази наша голяма страна. Имах и толкова много въпроси за любовта и брака. Както майка ми, така и баба ми имаха бурни и страстни бракове, но не проумявах по какъв начин успяваха да държат съпрузите си омагьосани и предани....


  Аз съм разведена и наскоро се омъжих повторно, затова съм особено заинтересована и полагам усилия да открия тайните на французойките да запазват любовта жива и постоянно да поддържат интригата. Има толкова много неща за романтиката, секса, брака и за това да бъдеш жена, които баба ми и майка ми така и не успяха да ми кажат. Ето защо реших да замина за Франция, да разговарям с жените там, да науча всичко, което мога, и след това да напиша тази книга, така че всички мои американски приятелки да могат да се възползват от уроците, които французойките биха споделили.