Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Ти си промяната

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  12,00 лв.
  ISBN: 9789545299506
  Наличност: В наличност
  Година: 2011г.
  Страници: 304 стр.
  Размер: 13х20
  Тегло: 0.3300 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Тази книга ще ви помогне да се научите да се освобождавате от негативните си емоции по положителен начин, ще ви помогне да откриете Пътя към Себе си, да достигнете до мъдростта, до любовта, до силата вътре във вас и да промените живота си и света към по-добро.

  Книгата „ТИ си промяната“ е структурирана в пет части:

  - Първата част разглежда съпротивата в нас – бариерите, които ни задържат на едно място и ни пречат да бъдем такива, каквито бихме желали. Това са страхът, болката, гневът, нетърпението, желанието за контрол, самокритиката... Всички ние мечтаем за по-добър живот, искаме да бъдем по-уверени и силни, да реализираме желанията си. За да постигнем обаче трайни резултати и да вървим напред, е нужно да се вгледаме в себе си и да открием тези бариери, които ни спъват. Защото и най-добрата методика няма да е от голяма полза, ако потискаме в нас мъчителни чувства или ги отричаме. Тази част ще ви накара да осъзнаете какво става вътре във вас, ще ви научи да гледате по нов начин на болката, страха и негативните чувства и да „чувате“ посланията им. Защото те могат да бъдат и прекрасни учители. Аз вярвам, че болката, страхът и страданието идват, за да научим определени уроци и често именно те ни повеждат по пътя на промяната. Те са като сигналната лампичка, която ни показва, че нещо не е наред и е нужно да сменим посоката.

  - Втората част разглежда бариерите в отношенията ни с другите – зависимостта в любовта, ревността, чувството за вина като предпоставка за манипулацията от страна на околните, срамежливостта и зависимостта от мнението на другите, чувството за малоценност и завистта, възникващи при сравняването ни с околните и т.н. Често обвиняваме хората около нас за своите неуспехи и страдания, приемаме ролята на жертва и се изпълваме с болка и негодувание. Прелиствайки страниците, вие вероятно ще разпознаете себе си и анализирайки ситуациите в живота си, ще се убедите че хората, които ни заобикалят, са огледало на вътрешния ни свят. Тяхното отношение към нас ни показва върху какво точно в себе си е нужно да работим. Безсмислено е да се опитваме да променим всички, които ни заобикалят. Те ще се променят като следствие от промяната на нас самите.

  - Третата част включва въпросите, които всеки от нас си задава – от фундаменталните като „Кой съм аз? Какъв е смисълът на моя живот?“ до чисто житейските като „Защо историите в живота ми се повтарят? Да се боря или да се пусна по течението? Защо след като мисля позитивно, продължавам да имам проблеми? Какво означава да приема? Разумът ли да послушам или интуицията? Дали е по-добре да бъда егоист или използван наивник?“ и т.н.
      Четвъртата част ще ви помогне да откриете силата във вас и връзката ви с Вселенската мъдрост и любов, да осъзнаете невероятната сила на вашите мисли, ще ви посочи как да развиете волята си и да повярвате в себе си. Нашето подсъзнание е във връзка с Универсалната енергия и ние винаги имаме достъп до Силата, Мъдростта, Любовта. Във всеки от нас има частица от Божественото. Нашите мисли, нашите най-дълбоки убеждения оказват влияние не само върху нас, но и върху хората около нас, както и върху хода на събитията в живота ни. Когато се запознаете с основните принципи и закони във Вселената, събрани в книгата и откриете силата във вас, вие ще осъзнаете, че сте творци на собствения си живот.

  - Петата част съдържа различни методи за промяна – като утвърждения, визуализация, молитва, медитация, транссърфинг, изразяване на благодарността и др. и ви превежда през етапите в процеса на промяната. Всеки може да избере един или няколко метода, които чувства най-близко до себе си, и да ги приспособи според своят индивидуалност. А защо казвам, че ТИ си промяната? Защото всичко, което ти се случва, е отражение на твоя вътрешен свят. Хората, които срещаш, отношението им към теб, историите, които се повтарят в живота ти, съответстват на твоите най-дълбоки убеждения, нагласи и очаквания. Когато започнеш да опознаваш себе си, да откриваш бариерите, които ти пречат, и започнеш да ги преодоляваш, ти ще усетиш как с всяка промяна в теб се променя и всичко около теб.

  Промяната, това си ТИ!

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Ти си промяната

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг