Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Произходът на (почти) всичко

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  20,00 лв.
  ISBN: 9786192230548
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 312 стр.
  Размер: 14x20
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Откъде сме дошли? Защо сме тук?

  Според племето бошонго от Централна Африка преди нас е имало само тъмнина, вода и великия бог Бумба. Един ден Бумба получил силни стомашни болки и повърнал Слънцето. Слънцето изпарило част от водата и се появила суша. Тъй като все още му било зле, Бумба повърнал Луната, звездите, а после леопарда, крокодила, костенурката и най-накрая, хората.Този мит за сътворението, подобно на много други, се опитва да отговори на въпросите, които всички си задаваме днес.

  За щастие, както ще стане ясно, сега имаме средството да предложим отговорите - и това е науката.

  Вселената е породена от Големия взрив и е започнала стремглаво да се разширява. Това разширяване се нарича „инфлация" и е изключително бързо: вселената удвоява размера си многократно за свръхмалка частица от секундата.Инфлацията прави вселената много голяма, много гладка и много плоска. Все пак тя не е напълно гладка: налице са фини промени на едно или друго място. Тези промени вероятно са породили галактиките, звездите и слънчевите системи.Ние дължим съществуването си именно на тези промени. Ако ранната вселена е била напълно гладка, не би имало звезди и следователно животът не би могъл да възникне. Ние сме продукт на първичните квантови флуктуации.

  Както ще стане ясно, многото на брой големи загадки остават. Засега все още пълзим към отговорите на хилядолетни въпроси: Откъде сме дошли? И дали сме единствените същества във вселената, които могат да задават подобни въпроси?

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Произходът на (почти) всичко

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг