Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Искам да науча повече по математика за 4. клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираемите учебни часове (Булвест 2000)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Искам да науча повече по математика за 4. клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираемите учебни часове (Булвест 2000)

  от Мариана Богданова, Мария Темникова
  издател: Булвест 2000
  6,00 лв.
  ISBN: 9789541815007
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 72 стр.
  Размер: 20х28
  Тегло: 0.1800 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Помагалото е съобразено изцяло със заложените в нормативните документи постановки за разширената и допълнителна подготовка на четвъртокласниците по математика и реализира идеята за системна и целенасочена подготовка на учениците за НВО.

  Разработени са 34 теми – по една за всяка учебна седмица. В тях са включени в занимателна и мотивираща форма задачи за:

  - числата над 1000, събиране и изваждане с тях без и с преминаване, пресмятане на числови изрази, намиране на неизвестен умалител;
  - намиране на лице и обиколка на позната геометрична фигура с използване на изучените мерни единици за дължина;
  - разпознаване на геометричните тела куб, правоъгълен паралелепипед, пирамида, конус, цилиндър, кълбо;
  - умножение и деление на естествените числа с едноцифрено и с двуцифрено число; пресмятане на стойността на числови изрази, съдържащи до три действия; намиране на неизвестен делител;
  - решаване на текстови задачи както с пряка употреба на релациите „... повече...“, „... по- малко...“, „… пъти повече...“, „... пъти по-малко...“, така и с косвена (релацията пояснява даденото количество спрямо търсеното);
  - съставяне и решаване на текстови задачи по данни, представени чрез илюстрации, чрез чертежи, чрез числови изрази и др; използване на изучените мерни единици за: маса, време, дължина, пари, площ, големина на ъгъл;
  - намиране на страна по дадена обиколка или лице на фигура и друга(и) страна(и).

  Включените в помагалото разнообразни задачи поддържат интереса към изучаваното математическо съдържание и съдействат за придобиване на умения за самостоятелен учебен труд. Осъществява се системна подготовка на учениците за НВО.

  Всяка тема е разработена на отделен разтвор, като са включени задачи с различна степен на трудност. Отделя се специално място за работата с практико-приложни задачи, за представянето на информацията в тях чрез различни спомагателни модели, за съставянето на задачи. Има и задачи, даващи възможност за подготовка на учениците за различни математически изяви в състезания, конкурси и др.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Искам да науча повече по математика за 4. клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираемите учебни часове (Булвест 2000)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг