Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Литература за 10. клас (Просвета)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Литература за 10. клас (Просвета)

  от Албена Хранова, Любов Шишкова
  издател: Просвета
  17,00 лв.
  ISBN: 9789540138176
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 360 стр.
  Размер: 21х29
  Тегло: 0.8900 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Какво свързва романа „Сто години самота” на нобелиста Габриел Гарсия Маркес с повестта „Гераците” на Елин Пелин? В какво се изразява духовното родство между Емили Дикинсън и Атанас Далчев?

  На тези и на много други загадки отговаря учебникът по литература за 10. клас на издателство „Просвета – София”. Написан от утвърдени специалисти, той представя произведенията от програмата по достъпен и интересен за десетокласниците начин. В неговите 360 страници са поместени целите произведения или необходимите откъси от изучаваните творби.

  Уроците са с ясна структура, знанията се овладяват чрез рубриките „Работа с текста”, „Да съпоставим”, „Да разсъждаваме”, „Да разговаряме” и „Сред книгите”. В тях се предлагат варианти за осмисляне на произведенията и се правят много междутекстови и междупредметни връзки. В края на всеки урок рубриката „Обобщение” дава накратко най-важната информация, която учениците трябва да запомнят. Приложените подходи целят да улеснят работата на учителите и да обогатят литературната култура на десетокласниците.

  Учебникът се отличава с елегантен графичен дизайн и прецизно подбрани илюстрации. С него постигането на очакваните резултати от обучението и успехът на Националното външно оценяване са гарантирани.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Литература за 10. клас (Просвета)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг