Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Конференцията на животните

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  13,00 лв.
  ISBN: 9786190204282
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 96 стр.
  Размер: 21х21
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Когато в един прекрасен ден лъвът Алоис, слонът Оскар и жирафът Леополд се срещат на чаша чай край езерото Чад в Северна Африка, те дълго мислят и заключават: светът на хората е несправедлив; възрастните не могат да правят нищо друго освен революции, нови болести, глад и войни.  

  Колко жалко за децата! Животните са длъжни да им помогнат. Ще организират конференция на животните, за да решат как да оправят света.

  Делегати от всички краища на планетата тръгват на път към Високата къща. Почетни гости са деца от петте континента. Но какво да направят, че хората да ги чуят? Трябва да измислят изкусни и нечувани номера. В чудати приключения се впускат плъховете, мишките, изобретателните молци. А накрая животните прибягват до наистина отчаяна мярка...

  Книгата „Конференцията на животните“ излиза за първи път в превод на български език.

  Написана през 1949 г., непосредствено след Втората световна война, и до днес тя е страстен апел за правата на децата, срещу насилието, глупостта и политическото невежество

  Илюстрациите (почти толкова известни, колкото и самата история) са дело на талантливия художник и любимец на децата от цял свят Валтер Трир.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Конференцията на животните

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг