Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Леденият дракон

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  16,99 лв.
  ISBN: 9789546555663
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2015г.
  Страници: 128 стр.
  Размер: 15х22
  Тегло: 0.2500 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Леденият дракон е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя.

  Но Адара не се бои. Защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз, какъвто не помнят дори Старите.

  Адара не помни кога е видяла ледения дракон за пръв път. Като че ли той присъства в живота й открай време - зървала го е отдалеч, докато си играе в снега, а другите деца бягат от студа. На четири години тя го докосва, а на пет години се качва на широкия му леден гръб.

  Адара е седемгодишна, когато в един летен ден огнени дракони от Севера връхлитат мирния й дом. Тогава само тя, детето на зимата - и леденият дракон, който я обича - могат да спасят нейния свят от пълно унищожение...

  Действието в "Леденият дракон" се развива в света на поредицата "Песен за огън и лед", по която е заснет хитовият сериал "Игра на тронове". Тази пленителна, затрогваща приказка за едно момиченце и неговия дракон е пищно илюстрирана от прочутия художник Луис Ройо.

  "Кадифеният, богат стил на Мартин прелива от магия и красота... Всеки, който отвори тази книга ще бъде омагьосан от неповторимото сказание за герои и дракони, за силата на семейството и съзряването на едно много специално момиче. Прекрасна книга, която поколения наред ще преоткриват."

  "ВОЯ"

  "Богато въведение в жанра, което ще допадне и на момчетата, и на момичетата."

  "Лайбръри Джърнъл"

  "Могъщо емоционалната саможертва в кулминацията прави книгата паметна."

  "Хорн Бук Гайд"

  "Ще очарова всички почитатели на Мартин!"

  "Ес ЕФ Ривю"

  ***

  ДЖОРДЖ Р. Р. МАРТИН, носител на шест награди „Хюго“ и две "Небюла", е автор на най-бурно приветстваната и очаквана фентъзи серия през последните години - „Песен за огън и лед“. Живее в Санта Фе, Ню Мексико.

  ЛУИС РОЙО е изтъкнат испански художник, известен с пищните си фентъзи илюстрации. Илюстрирал е повече от трийсет книги. Изкуството на Ройо е представяно в „Спектрум 3” и показвано на изложби в Барселона, Мадрид, Милано, Ню Йорк, Сиатъл и Санкт Петербург. www.luisroyo.com

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Леденият дракон

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Джордж Р. Р. Мартин е познат като човека, дал на света епичната поредица Песен за огън и лед, по която е създаден и култовият сериал Игра на тронове. Но това е само една малка част от творчеството на писателя. В литературната му история има още десетки произведения, заслужаващи вниманието на читателите. И една от тези творби е именно „Леденият дракон“.


   


  Историята вижда бял свят през далечната 1980-а, когато е публикувана за първи път. През 2007-а тя отново се появява с илюстрациите на Ивон Гилбърт. И ето че сега, 35 години след първото издание, „Леденият дракон“ отново се появява по нашите ширини, но този път образ му дава известният испански художник Луис Ройо.


   


  Феновете на Мартин са свикнали с бруталностите в творчеството му, но тук той въвежда читателя в една реалистична приказка, която също е част от вселената на „Песен за огън и лед“. Приказка за едно малко момиченце, родено през най-лютата зима, която някой въобще помни, и за нейния покровител – Ледения дракон. Историята разказва за искреното, неподправено приятелство, чистата като сняг обич и топлотата на семейството. И ако изкусният начин, по който Мартин си служи с думите, не е достатъчен, то илюстрациите на Ройо, които стоят като живи на страниците на книгата, допринасят с нужното за едно незабравимо приключение.


   


   


  Петя Асенова