Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Литература за 9. клас (Анубис)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  17,00 лв.
  ISBN: 9786192152512
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 256 стр.
  Размер: 20х26
  Тегло: 0.5600 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Учебникът включва всички учебни теми, представени в четири вида уроци - за нови знания, за упражнения, за обобщение и за преговор.

  Всяка тема започва с текста, който ще бъде изучаван. Уроците за нови знания са озаглавени От текста към значенията (или Към значенията). В тях са поместени различни рубрики. Основната група, която включва Авторът, Произведението, Сюжетът, Жанрът, Героите, Композицията и Темите, ви предлага устойчив модел за запознаване с новото съдържание. Допълнителните рубрики изпълняват по-специфични задачи. Литература и история или Литература и география полагат изучаваните текстове в рамката на събития и факти от съответната им обществено-политическа и културна история или набавят информация за географските дадености, с които те са свързани. Мозайка съдържа сведения за литературни произведения или творби от другите изкуства, които разработват същите или подобни теми като тези в съответния урок, а също и допълнителни литературни произведения или откъси, които могат да обогатят представата ви за изучавания материал. Рубриката Обичате ли рок? предлага информация за интерпретации на изучаваните произведения или на отделни техни мотиви в популярната музика.

  Уроците за упражнения са озаглавени От значенията към смисъла. В тях са включени въпроси и задачи, организирани в три рубрики, чиято последователност води от по-просто към по-сложно, от основно към вторично, от задължително към алтернативно знание. Как съм чел? съдържа въпроси, с които се проверява как сте усвоили задължителния минимум нови знания. Във Време за работа ви се предлагат значително повече и по-разнообразни въпроси и задачи, справянето с които дава гаранции, че урокът е бил усвоен пълноценно. Рубриката Ателие за майстори ще ви насочи към по-задълбочени разсъждения по проблемите, зададени от изучаваното произведение, както и към написването на различен тип писмени съчинения. В нея са включени и индивидуални или групови задачи, предназначени за извънкласна работа или подготовка за олимпиади и състезания. Моят текст развива вашата речева култура, обогатява възможностите ви за изразяване, като ви предлага  да изпълните определени практически задачи с резюмиране на текст и с писане на есе.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Литература за 9. клас (Анубис)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг