Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Лятно кино

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  11,95 лв.
  ISBN: 9789542617617
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 192 стр.
  Размер: 14,2х21
  Тегло: 0.1800 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Иван Вълев е поет, автор на десет поетични книги. Най-новите от тях са „Любовна лирика“ (2012 г.) и „Лошо време“ (2015 г.). Завършил е славянска филология в София и е превеждал книги на полски поети и прозаици. Получавал е редица награди, между които „Пловдив“, „Златен ланец“, „Орфеев венец“, „Заслужил за полската култура“ и др. Публикувал е в периодичния печат. Негови стихове са превеждани на руски, немски, полски и други езици. Живее в Пловдив, където е работил в издателство „Христо Г. Данов“ и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

   

  Тази книга представя прозата на поета. В разказите и новелите се оглеждат селското детство и градската младост на човек от поколението, израсло по времето на социализма. И преживяващо сега сътресенията на прехода. Оживяват най-ранните спомени от петдесетте години на миналия век – за кратка и невъзможна любов, за връщането към живота след сърдечна операция, за раздялата със земята и илюзиите на родителите.

  С лека самоирония героят прави равносметка и преоценка на своя живот. Носталгията се преплита с фантазията, мечтата и въображението. 

   

   

  Мнения на клиент

  Книгите на Иван Вълев Коментар от Иван Цветков
  Чел съм повечето от преводите и разказите, както и голяма част от стиховете на поета и преводач Иван Вълев. С трепет, вълнение и удоволствие посягам към всяка негова книга! Да е жив и здрав още дълги години! (Публикуван на 30.04.18)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Лятно кино

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг