Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Мъжът от Константинопол

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  17,95 лв.
  ISBN: 9789542616337
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 360 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.3950 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Вдъхновен от реални събития роман за живота на един визионер, изиграл ключова роля в изграждането на модерното общество.

  Млад мъж пристига в най-луксозния хотел в Лисабон, за да види умиращия си баща. Калуст Саркисян е изпаднал в кома и когато идва за кратко в съзнание, иска да се сбогува със сина си. За изненада на Крикор, баща му със сетни сили посочва към купчина листове и изрича последните си думи: Какво е красотата?

  Арменецът взема листовете, за да открие, че това са мемоарите на баща му, озаглавени „Мъжът от Константинопол“. Крикор трескаво започва да чете и попада в напълно непознат свят – Константинопол в залеза на Османската империя. В този период на религиозно напрежение и динамични промени малкият Калуст израства, заобиколен от красотата на града на Босфора. Момчето развива силен естетически усет, но преди да се отдаде на изкуството, Калуст трябва да се докаже като далновиден предприемач. Той не просто натрупва състояние, а се нарежда сред най-богатите хора в Европа.

  Мнения на клиент

  Мъжът от Константинопол Коментар от Цветелина Дилова
  Завладяващ роман, в който се преплитат красотата на величественият Константинопол, история и религиозните различия, един уникален предприемчив ум, който поставя основите на петролният бизнес и създава една от най-големите петролни компаний, каято определя цените на черното злато в световен мащаб за години напред. Заслужава си да бъде прочетена и препрочетена. (Публикуван на 29.01.19)

  Уникална Коментар от Тако
  Чета първата книга и разказа за Гюлбенкян, втората най-голяма благотворителна арменска структура в света, е впечатляващ! (Публикуван на 20.02.18)

  игра Коментар от Лилия
  ЧНГ (Публикуван на 23.12.17)

  Мъжът от Константинопол Коментар от Татяна Кърпарова
  Чела съм няколко книги от Жозе Родригуеш душ Сантос- Много интересен автор и един от водещите журналисти в РТП .Така,че съм убедена,че и тази книга ще прикове вниманието на читателите ! Считам,че главният герой е един действителен човек,който е направил много за културата в Португалия и чието име носи един от най-добрите оркестри в тази страна (Публикуван на 20.12.17)

  Коментар от Евгения Зайкова
  Заинтригува ме.Много искам да я получа от Дядо Коледа! (Публикуван на 14.12.17)

  Мъжът от Константинопол Коментар от Diana IVANOVA
  Не съм чела книгата, но и дадох 4 звезди заради сюжета.Темата Константинопол е толкова завладяваща, както и самия град.Град, в който живеят 77 и половина племена, както е в библията. Авторът ми е непознат и искам да прочета нещо от него. (Публикуван на 14.12.17)

  Мъжът от Константинопол Коментар от Ренета Стоянова
  Харесвам трилъри и криминални романи. Надявам се, че тази книга ще ми хареса. Не съм чела нищо от този автор, но ревюто на книгата ме заинтригува. (Публикуван на 11.12.17)

  коледен подарък Коментар от Румяна Чепишева
  Участвам в играта за тази книга. Късмет си пожелавам! (Публикуван на 11.12.17)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Мъжът от Константинопол

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг