Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Мечокът и Славеят

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  19,90 лв.
  ISBN: 9786191710478
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 368 стр.
  Размер: 15х23
  Тегло: 0.5000 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  В прегръдките на руската пустош зимата трае цяла вечност, а снежните преспи са по-високи от къщите. Но на Василиса това не ѝ пречи. Тя прекарва вечерите сгушена около топлината на огъня, обградена от обичните си близки, докато слуша приказките на бавачката си. Любимата ѝ приказка е за Мраз – синеокия зимен демон, който се появява в ледените зимни вечери, за да отведе непредпазливите души. Бавачката разказва, че мъдрите хора се боят от него и че почитането на духовете предпазва дома им от зло.

  След като майката на Василиса умира, баща ѝ отива в Москва и се връща с нова съпруга. Тя ненавижда селските порядки и забранява почитането на духовете. Всички смирено се съгласяват, но Василиса е ужасена, защото усеща, че това ще донесе само нещастия.

  И се оказва права – реколтите загиват, зли същества от гората започват да се приближават и нещастие се настанява в селото. През това време мащехата на Василиса става все по-сурова с нея.

  Опасността приближава и Василиса трябва да се противопостави дори на близките си, като призове опасни дарби, които дълго е потискала. Възможно ли е най-страшните приказки на бавачката всъщност да се окажат реалност?

  ***

  "Красива зимна история, пълна с магия, чудовища и опасностите от това да пораснеш." 

  - Наоми Новик         

   "Завладяващ и лиричен, дебютният роман на Катрин Арден докосва сърцата и ускорява пулса. Очаквам с нетърпение следващата нейна книга."

  - Тери Брукс

   "Прекрасно построен разказ за семейството и суровите чудатости на необятната зимна магия."

  - Робин Хоб

  Мнения на клиент

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Мечокът и Славеят

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг