Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Никола Гешев срещу Черните ангели

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Никола Гешев срещу Черните ангели

  от Андрея Илиев
  издател: Сиела
  16,00 лв.
  ISBN: 9789542813491
  Наличност: В наличност
  Година: 2013г.
  Страници: 368 стр.
  Размер: 17х23
  Тегло: 0.4300 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Книгата е естествено продължение на "Непознатият Никола Гешев". В нея авторът разширява кръга на проучванията си относно бойната група на Славчо Радомирски, станала известна покрай едноименния филм на Въло Радев „Черните ангели“. Използвайки голям брой полицейски документи отпреди 9 септември 1944 година и спомени на непосредствени участници в събитията, цензурирани преди демократичните промени, Андрея Илиев възстановява историята на ония кървави дни, в които по поръчение на болни мозъци бедни младежи с романтична представа за бъдещето убиват видни фигури в обществения живот на България. Специално внимание е отделено на действията на Никола Гешев и полицията при издирването на мистериозните убийци, превърнали се в кошмар за София в  продължение на 3 месеца.

  ***

  Андрея Илиев е роден през 1957 г. и досега под перото му са излезли 11 книги. По-известните от тях са сборниците с новели „Детектив в зоната на здрача" и „Когато един мъж е на колене", както и романите „Епизод от войната", „Да събудиш динозавър" и „Когато ангелите подивеят". Лауреат на множество национални отличия.

  Харесвам прозата на Андрея Илиев - в нея няма словесно лустро, а конфликтите й са остри като меча на прочут воин.

  Александър Карапанчев

  Андрея Илиев е жив пример за това, че ако един автор е наистина добър, то той ще напише чудесни книги в който жанр си поиска.

  Емануил Икономов

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Никола Гешев срещу Черните ангели

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст