Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Алпинизмът като начин на живот – Владимир Зарев представи новата книга на Сергей Герджиков – „Алпийски дневник“

Публикувано на 16.05.2014 от adm 0 коментара

На 14 май (сряда) атмосфера на спиращи дъха приключенски разкази беше изпълнила столичния Книжен център „Greenwich“. Поводът – премиерата на интригуващата и донякъде изненадваща книга „Алпийски дневник“ на професора в Софийския университет Сергей Герджиков.

 

Управителят на ИК „Хермес“ г-н Стойо Вартоломеев определи „Алпийски дневник“ като книга за човешката дързост и надминаване. Издателят призна, че е впечатлен от описания от автора „танц с отвесната стена“, който разкрива един опасно-романтичен профил на човешката душа.

Книгата беше представена от големия писател и личен приятел на Сергей Герджиков – Владимир Зарев. Той определи професора като философ-алпинист, неистово привлечен от вдъхновяващия ръб между оцеляването и притаената гибел, стремящ се да победи бездната, но и себе си за пореден път.

 

Сергей Герджиков благодари на всички, уважили го с присъствието си. Авторът сподели скромно, че не е „голям“ алпинист, но е имал желанието да разкаже на читателите за невероятните емоции, за тръпката на приключението и риска, за играта с пределното и постигането на невъзможното в процеса на изкачване на върховете.

В края на премиерата гостите получиха автографи и любопитни отговори за предизвикателствата и опиянението от алпинизма.

 


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, хермес, нова книга, Владимир Зарев, Сергей Герджиков, алпинизъм, алпийски дневник, алпинист

Коментари