Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Дийпа Мехта ще режисира филма по бестселъра „Изгубената дъщеря“

Публикувано на 23.08.2013 от adm 0 коментара

Канадската режисьорка от индийски произход Дийпа Мехта ще режисира филма по бестселъра „Изгубената дъщеря“ от Шили Сомая Гоуда. Мехта е известна с киноадаптацията на „Среднощни деца“ от Салман Рушди, появила се по екраните през 2012 г.

„Изгубената дъщеря“ е най-продаваната книга в Канада за 2010 година. До този момент  романът е преведен на 23 езика и само в Канада от него са продадени половин милион екземпляра. Книгата, превърнала се  в бестселър и в САЩ, Германия, Норвегия, Полша, Малайзия и Израел, се радва на топъл прием и от българските читатели.

Анотация:

В една дъждовна нощ, в бедно индийско село, Кавита ражда дъщеря си Аша. Двамата със съпруга й Жазу едва свързват двата края. Мечтаят за момче, което да им помага в работата, но съдбата ги дарява с момиче. За да запази живота на дъщеря си, която мъжът й приема като ненужно бреме, Кавита е принудена да се откаже от нея. Съкрушена, младата жена извървява пеша дългия път до Бомбай и оставя Аша в местното сиропиталище.

На другия край на света, в Сан Франциско, животът на младата лекарка Самър изглежда идеален. Омъжена е за неврохирурга Кришнан, обожава работата и приятелите си. Но безметежното й щастие е помрачено: оказва се, че Самър не може да има деца. С всяка изминала година тя все повече се отчуждава от Кришнан. Когато съпругът й предлага да осиновят момиченце от родната му Индия, Самър неохотно се съгласява.

Двамата заминават за екзотичния Бомбай. Скоро осиновяват малката Аша, която променя напълно живота им.

Изминали са петнадесет години. Аша се чувства изолирана от връстниците си в Сан Франциско заради тъмния цвят на кожата си и странните лешникови очи. Семейството й крои планове за бъдещето й, но момичето копнее да научи повече за себе си. За произхода си, за биологичните си родители.

Четири години по-късно Аша избира единствения начин да научи истината. Заминава за Индия...

 


Тази публикация се намира в Любопитно и беше тагната с хермес, бестселър, режисьорка, Дийпа Мехта, Индия, Изгубената дъщеря, филм

Коментари