Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„Екс орбита“ с премиера в Русе и номинация за награда „Хеликон“

Публикувано на 19.05.2016 от adm 0 коментара

На 17- и и 18-и май нашият автор Васил Георгиев гостува в град Русе. Поводът беше премиерата на новия му роман „Екс орбита“, която се състоя на 17-и май в книжарница „Хермес“. На нея присъстваше и управителят на „Хермес“ - г-н Стойо Вартоломеев, който представи книгата и определи Васил Георгиев като нестандартен и креативен писател, без аналог в родната литература.

 

eks_orbita_1

Събитието беше част от Дните на българската книга в Книжарници „Хермес“, целящи популяризиране на родната литература.

В този патриотичен дух премина и следващото събитие в Русе. На 18 май в РБ „Любен Каравелов“ управителят на „Хермес“ - г-н Вартоломеев, се срещна с библиотечната общност и дари книги на стойност 5000 лева на 20 читалища от региона. Сред дарените заглавия е и новата книга на Васил Георгиев - „Екс орбита“ - с автограф от автора. Останалите писатели, чиито книги подарихме на читалищата в Русе и региона, също са знакови имена в родната литература - като Владимир Зарев, Георги Мишев, Георги Божинов, Марко Ганчев, Иван Теофилов, Вероника Денева и други.

В своята 25 годишна история Издателска къща „Хермес“ винаги е спазвала политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Една от основните ни цели е да популяризираме родната литература и да даваме възможност тя да става достъпна за все повече читатели. Водени от тази идея, направихме и дарението на читалищата. Радваме се, че това се случва в навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура.

 

eks_orbita_2

След събитието в РБ „Любен Каравелов“ Васил Георгиев се върна в София, за да получи официално поредната си номинация за престижната литературна награда „Хеликон“. Тя му бе връчена в столичната книжарница „Хеликон – България“ от г-н Юри Лазаров – член на журито. „Екс орбита“ е една от трите номинирани книги в пролетната сесия на наградата и има реалните шансове да я спечели. Припомняме, че Васил Георгиев е носител на награда „Хеликон“ за сборника с разкази „Деград“ през 2011 година и има номинации за „Будистки плаж“ и „Апарат“.

 

eks_orbita_3

eks_orbita_4

Екипът на Издателска къща „Хермес“ пожелава успех на Васил Георгиев в надпреварата за престижната награда.

Следващата среща с него е по време на Пролетния базар на книгата в НДК. Заповядайте за книга с автограф на 25 май от 18,30 на щанда на Издателска къща „Хермес“, №328, ет. 3.


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книжарница "Хермес", Екс орбита, Васил Георгиев, РБ "Любен Каравелов", литературна награда, пролетен базар на книгата 2016

Коментари