Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Започна Националното литературно турне на писателя Емил Андреев

Публикувано на 24.10.2016 от adm 0 коментара

Стартът на Националното литературно турне на писателя Емил Андреев беше даден в град София на 20 октомври. Датата е знакова, тъй като през 2016 година авторът има 20 годишен творчески юбилей.

Зала 7 на НДК се оказа тясна за стотиците приятели и почитатели на Емил Андреев, които бяха дошли на премиера, а станаха свидетели на истински спектакъл.

Вечерта беше открита от управителя на „Хермес“ - г-н Стойо Вартоломеев. Той каза, че не го учудва фактът, колко много хора са дошли тази вечер, тъй като „Емил Андреев е от писателите, които не само имат много почитатели, но и изключително успешно градят мостове между хората. Работейки с него, ние от „Хермес“ станахме приятели с много негови приятели от Търново, Русе, Видин и Монтана, за което му благодарим.“

Г-н Вартоломеев пожела успех на „Нашата книга“ и разказа за предстоящото Национално литературно турне на автора.

След управителя на „Хермес“ думата беше дадена на проф. Иван Станков – близък приятел на Емил Андреев, който в детайли познава творчеството му. Според проф. Станков Емил Андреев е един от най-добрите романисти на съвременната българска литература. В „Нашата книга“ е използвана много умело кинематографичната поетика, което прави романа жив и изключително въздействащ.

emil_sf_2016-01

След Иван Станков в представянето се включи писателят Недялко Славов. Той шеговито сподели, че Емил Андреев му напомня на голям паяк, който стои в центъра на романовата мрежа и се забавлява докато дърпа нишките. Недялко Славов не скри и възхищението си от художествените качества на „Нашата книга“, както и от таланта на Емил Андреев да вкарва епизоди и случки, които се раждат в процеса на разказването.

В атмосферата на „Нашата книга“ ни въведоха обичаните български актьори Ани Пападопулу и Юлиан Вергов, които прочетоха избрани откъси.

emil_sf_2016-02

В края на вечерта думата беше дадена на автора, който благодари на издателите си от „Хермес“ и на всички свои приятели и почитатели. Той поздрави гостите със страхотно изпълнение на група Uthentic.

Управителят на „Хермес“ подари на Емил Андреев красива маркова писалка с пожелание за много разписани книги по време на предстоящото турне.

Вечерта завърши с автографи и хубаво вино.

emil_sf_2016-03

 

Вечерта завърши с автографи и хубаво вино.

След изключително успешната премиера на „Нашата книга“ в град София, почитателите на Емил Андреев в още шест български града ще имат възможността да видят и чуят на живо един от най-талантливите съвременни български писатели.

Заповядайте на премиерата на „Нашата книга“ и във вашия град:

 

  • Пловдив - 1 ноември, вторник, 18,00 часа, Книжарница „Хермес“, Централ,

ул. „Княз Александър I” 43

  • Русе - 2 ноември, сряда, 18,00 часа, Книжарница „Хермес“,

ул. „Александровска” 81

  • Велико Търново – 3 ноември, сряда, 18,00 часа, Книжарница „Хермес“,

ул. „Васил Левски" 9

На 3 ноември от 15,00 часа Емил Андреев ще се срещне и със студенти филолози от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Очаквайте скоро повече информация за градовете Видин, Монтана и Враца!


Тази публикация се намира в Любопитно, Предстоящи събития

Коментари