Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„Калуня-каля“ с три престижни награди и трети тираж

Публикувано на 17.12.2014 от adm 0 коментара

Огромният интерес към романа явление „Калуня-каля“ продължава. За по-малко от два месеца два тиража бяха напълно изчерпани. Сега, само 45 дни след отпечатването му под знака на Издателска къща „Хермес“, „Калуня-каля“ излиза в трети тираж. Книгата възбуди голям читателски и критически интерес. Издателството я обяви за свой български роман на годината, а по време на ежегодния Панаир на книгата забравеният шедьовър се сдоби с още две престижни годишни отличия: почетна награда от книжарници „Хеликон“ и „Златен лъв“ от Асоциация „Българска книга“.


 

На церемонията за връчването на годишната награда „Хеликон“ за първи път беше дадена и почетна награда от името на книжарите от веригата. Тя беше присъдена посмъртно на писателя Георги Божинов за романа му „Калуня-каля“ – заради ненадминатата красота на езика и забележителното художествено изображение на героите. Милка Рускова, дъщеря на автора, прие наградата и изказа своята искрена благодарност и голяма радост за признанието на труда на баща й.


 

„Калуня-каля“ получи още една от най-престижните литературни награди – „Златен лъв“. Асоциация „Българска книга“ обяви романа за издателски проект с най-голяма обществена значимост за 2014 година. Управителят на Издателска къща „Хермес“ Стойо Вартоломеев изрази своята радост от преоткриването и издаването на тази забележителна творба, за да може днес нейните качества да бъдат оценени подобаващо.

В отговор на нестихващия интерес към книгата, третият й тираж излиза преди коледните празници.


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, роман, „Калуня-каля“, Георги Божинов

Коментари